Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

papildināts (16:30) - Traģēdija Baložos: Kā galveno versiju policija izvirza slepkavību

Policija kā galveno versiju piektdien Baložos atrasto mirušo bērnu lietā izvirzījusi slepkavību.Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs medijiem šodien pastāstīja, ka pašreizējie lietas apstākļi liecina, ka 90% šī lieta varētu tikt kvalificēta kā slepkavība.Paralēli gan policija pārbauda arī citas versijas, taču par tām sīkāk Sozinovs atteicās runāt.

Patlaban arī ir nozīmēta virkne ekspertīžu - gan bērnu nāves cēloņa noskaidrošanai, gan arī bērnu mātei.Sozinovs atteicās komentēt, vai māte sadarbojas ar policiju izmeklēšanā un kādi ir bijuši notikuma vietas apstākļi. "Sieviete dzīvoja savādu dzīvi," lakonisks bija Sozinovs. Viņš arī atklāja, ka bērni miruši vardarbīgā nāvē.Zināms arī, ka sieviete ir dzimusi 1987.gadā. Liecības ir sniedzis arī bērnu tēvs, kurš ar ģimeni kopā nav dzīvojis.

Ģimene Baložos, kurā nedēļas nogalē notika traģēdija - nogalināti 1,5 un 3 gadus veci zēni, nav atradusies bāriņtiesas redzeslokā, tomēr bijusi sociālā dienesta klients, kam tika sniegti sociālie pakalpojumi – pabalsti medikamentu un pārtikas produktu iegādei, portāls Diena.lv uzzināja Ķekavas novada pašvaldībā.

Atbilstoši sociālā dienesta informācijai, bērnu māte šī gada jūnijā vērsusies sociālajā dienestā ar lūgumu viņai noteikt trūcīgās personas statusu. Izvērtējot situāciju, sociālā dienesta darbinieki apsekoja sievietes dzīvesvietu un tikās ar viņas kaimiņiem, kuri par sievieti sniedza pozitīvas atsauksmes. Sociālā dienesta darbiniekiem nebija nekāda pamata aizdomām par sievietes nestabilo emocionālo stāvokli, norāda pašvaldībā.

Pēc izvērtēšanas sievietei tika piešķirts trūcīgās personas statuss, un viņa saņēma sociālos pakalpojumus -  pabalstus medikamentu un pārtikas produktu iegādei, kopumā no jūnija līdz oktobrim 386 eiro vērtībā.

Gadījumā, ja māte tiks atbrīvota no apcietinājuma, sociālais dienests ir gatavs sievietei palīdzēt, sniedzot psihologa konsultācijas un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Arī Ķekavas novada bāriņtiesa norāda, ka šī ģimene nav atradusies tās redzeslokā un nav saņemti nekādi signāli par nepieciešamību iejaukties šīs ģimenes dzīvē. 

Diena.lv jau vēstīja, ka kādā sociālajā mājā Baložos piektdienas pēcpusdienā atrasti miruši divi mazi puisēni, kuru sejas atradās pret spilveniem. Mediķus izsaukusi zēnu māte, kuru pēc notikuma vietas apskates policija aizturējusi. Pēc vienas no versijām bērnu nāvē vainojama tieši viņa. Iespējams, sievietei bijusi psihiska saslimšana. Policija nodarījumu kvalificējusi kā slepkavību sevišķi vainu pastiprinošos apstākļos.

Mātei varētu noteikt psihiatrisko ekspertīzi, sarunā ar aģentūru LETA pirmdien sacīja Valsts policijas pārstāvis Dairis Anučins. Lai arī policijai ir aizdomas, ka bērni ir nogalināti, likumsargi līdz tiesu medicīniskās ekspertīzes rezultātu saņemšanai nevar pilnībā izslēgt, ka notikušais ir nelaimes gadījums, piebilda Anučins.

Krimināllikums par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no 15 līdz 20 gadiem.

Papildināta ar jaunāko inforāciju 1.-5.rindkopā;


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas