Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par atriebības motivētu slepkavības mēģinājumu aiztur agrāk tiesātu vīrieti

Naktī uz pirmdienu, 3.martu, aizdomās par slepkavības mēģinājumu un bruņotu laupīšanu aizturēts 1954.gadā dzimis vīrietis, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Sietniece. Operatīvie meklēšanas pasākumi sākti pēc tam, kad svētdien policijā saņemta informācija par slimnīcā ar šautām brūcēm ievietotu vīrieti.

Sākotnējā informācija liecina, ka pie cietušā viņa dzīvesvietā minētais vīrietis ieradies atriebības motīvu vadīts. 1978.gadā dzimušais vīrietis esot piekāvis uzbrucēja paziņu. Sašāvis savu upuri sejā un ausī, uzbrucējs ar savu automašīnu Mitsubishi Colt devies uz degvielas uzpildes staciju Kokneses pagastā. Tur iepildīja 20 litrus degvielas un pēc tam piedraudēja darbiniecei ar šaujamieroci, pieprasot degvīnu, cigaretes un šķiltavas. Policija, saņemot informāciju par izdarītajiem noziegumiem, uzsāka vajāšanu. Noziedznieks tika aizturēts Krustpils pagastā, kur bija paguvis veikt jau otro laupīšanu. Viņš bija uzmeklējis vienu no moteļiem kur, piedraudot ar šaujamieroci, pieprasījis no esošajiem apmeklētājiem naudu. Saņēmis pieprasīto naudu 20 eiro apmērā, laupītājs atstājis moteli. Izejot no moteļa, viņš divas reizes raidījis mērķtiecīgus šāvienus ēkas virzienā virs ieejas durvīm. Uzreiz pēc tam sadarbībā ar moteļa apmeklētājiem vīrietis tika aizturēts. Aizturētajam policijas darbinieki konfiscēja šaujamieroci – divstobru bisi ar apgrieztu stobru. Vīrieša izelpā konstatēja 1,5 promiļu alkohola reibumu. Kratīšanas laikā policisti vīrieša automašīnā uzgājuši vēl 17 bises patronas. Noskaidrots, ka aizturētais vīrietis jau 1978.gadā saukts pie kriminālatbildības par tīšu slepkavības izdarīšanu. Uzbrucējs ievietots īslaicīgā aizturēšanas izolatorā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas