Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Par cigarešu kontrabandu Rēzeknes novadā aiztur vilciena mašīnistu un viņa palīgu

Piektdien, 19.janvārī, Rēzeknes novadā par neatļautām darbībām ar muitošanai pakļautām precēm aizturēti četri Latvijas pilsoņi, kuriem izņemti nepilni 50 000 kontrabandas cigarešu, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Piektdienas rītā robežsargi, pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, Lendžu pagastā aizturēja divus Latvijas pilsoņus brīdī, kad 1982. un 1988.gadā dzimušie vīrieši automašīnā krāva no garām braucošā vilciena izmestos saiņus. Kopumā saiņos atradās 47 400 cigaretes Camel ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu robežsargi aizturēja arī vilciena mašīnistu un tā palīgu - 1982. un 1991.gadā dzimušus Latvijas pilsoņus.

Par muitošanai pakļauto preču pārvadāšanu Latvijas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 191.panta pirmās daļas.

1982.un 1988.gadā dzimušie vīrieši kriminālprocesa ietvaros atzīti par aizdomās turamajiem, viņiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, savukārt aizturētie vilciena mašīnists un viņa palīgs, kā arī krimināllietas materiāli tālākai izmeklēšanai nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas