Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem sodīts viltus ziņu izplatīšanā aizdomās turētais aktīvists Jeremejevs

Valsts policija par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem sodījusi viltus ziņu izplatīšanā aizdomās turēto aktīvistu Valentīnu Jeremejevu, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijā aģentūru LETA informēja, ka 30.oktobrī Rīgā, Akadēmijas laukumā, bija sapulcējušās 11 personas no vairākām mājsaimniecībām, tādējādi pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai. Privāti pasākumi patlaban var notikt tikai vienas mājsaimniecības lokā tās dzīvesvietā.

Notikuma vietā ieradās Latgales iecirkņa darbinieki, kuri jau iepriekš bija saņēmuši informāciju par to, ka atsevišķi cilvēki plāno rīkot neatļautu privātu pasākumu. Par spīti tam, ka policijas darbinieki deva rīkojumu pasākumu nekavējoties pārtraukt, personas turpināja pulcēties un izrādīja klaji nievājošu attieksmi pret rīkojumu, kā arī izrādīja nepatiku pret policijas darbiniekiem, pat izsakot personiska rakstura lāstus. Tikai pēc papildus ekipāžas izsaukšanas pasākuma dalībniekus izdevās izklīdināt.

Diviem dalībniekiem, kuri bija visagresīvāk noskaņoti - 1976. un 1974.gadā dzimušiem vīriešiem, tika piemērots lielākais paredzētais naudas sods par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpšanu - 2000 eiro. LETA zināms, ka 1976.gadā dzimušais ir Jeremjevs.

Savukārt pārējām deviņām personām par pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu tika piemērots katram 1000 eiro naudas sods.

Personas notikuma vietā tika iepazīstinātas ar policijas lēmumiem administratīvo pārkāpumu lietās.

Visām 11 iepriekšējos notikumos iesaistītajām personām arī piemērots naudas sods 50 eiro apmērā par atrašanos pasākuma norises vietā bez mutes un deguna aizsega.

Valsts policija atgādina, ka laikā, kad slimnīcas ir pārpildītas ar Covid-19 pacientiem un mediķi cīnās par cilvēku dzīvībām, ir nosodāma šāda atsevišķu indivīdu rīcība, kas var veicināt jaunus inficēšanās gadījumus.

Jau ziņots, ka pērnā gada nogalē Valsts policija aizturēja toreizējo Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) feldšeri Marinu Kornatovsku un sociālo tīklu aktīvistu Valentīnu Jeremejevu saistībā ar viltus ziņu izplatīšanu par Covid-19. 

Aizturēšana notika pēc tam, kad plašu ievērību sociālajos tīklos guva Jeremejeva video, kurā bija apkopotas lielākoties jau dzirdētas sazvērestības teorijas par Covid-19. Šajā video sazvērestības teorijas klāstīja arī Kornatovska, kura tika pieteikta kā mediķis un slimnīcas darbinieks.

2020.gada 21.decembrī Jeremejevs tika atbrīvots no apcietinājuma, jo par viņu tika iemaksāta 50 000 eiro drošības nauda. Savukārt Kornatovskai policija piemēroja maigākus drošības līdzekļus - nodošanu policijas uzraudzībā, aizliegumu izbraukt no valsts, aizliegumu tuvoties un kontaktēties ar noteiktām personām, kā arī noteiktas nodarbošanās aizliegumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas