Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Par kara noziegumu un Putina slavināšanu Rīgā aizturēts iereibis jaunietis

Par kara noziegumu un Putina slavināšanu Rīgā aizturēts iereibis jaunietis, aģentūru LETA informēja policijā.

Pagājušās nedēļas izskaņā Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess par to, ka 28.martā Vecrīgā 2002.gadā dzimis jaunietis slavinājis militāro agresiju un Vladimiru Putinu.

Jaunietis agresīvā tonī krieviski izkliedzis vairākas kara noziegumu un Krievijas diktatora Vladimira Putina slavinošas frāzes, apzinoties, ka viņa teikto dzirdēs gan Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, kā arī personas, kuras atradās notikuma vietā, kā arī jebkurš garāmgājējs.

Jaunietis bija alkoholiska reibumā.

Valsts policijas amatpersonas, saņemot informāciju par notikušo, personu aizturēja un ievietoja īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Nākamajā dienā, 29.martā, jaunietis atzīts par aizdomās turēto un Valsts policija lūdza Rīgas pilsētas tiesai jaunieti apcietināt, kas tika ar tiesas lēmumu izdarīts. Jaunietis iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 74.1 panta pirmās daļas, proti, par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu vai rupju noniecināšanu.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Valsts policija strādā ciešā sadarbībā ar citām Latvijas drošības iestādēm un jebkāda militārās agresijas slavināšana vai kara noziegumu attaisnošana netiks pieļauta, un policija stingri vērsīsies pret šādām izpausmēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas