Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Par Talsu traģēdijas rezultātā nodarīto morālo kaitējumu tiesa piedzen 50 000 latu

Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta piektdien daļēji apmierināja prasību un no Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) personā par labu prasītājam piedzina 50 000 latu atlīdzību par morālo kaitējumu saistībā ar traģisko negadījumu Talsos, portālu Diena.lv informēja Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja.

Traģēdija notika 1997.gada 28.jūnijā, kad Iekšlietu ministrijas rīkotajos svētkos, krītot auto pacēlāja grozam, divdesmit viens bērns guva miesas bojājumus, to skaitā prasītājs. Apelācijas instances tiesa lietu slēgtā tiesas sēdē izskatīja 17.janvārī sakarā ar VUGD iesniegtu apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas 2010.gada 27.janvāra spriedumu. Civillietu tiesu palāta piektdien pasludināja saīsināto spriedumu lietā. Pilns apelācijas instances tiesas spriedums būs pieejams 24.janvārī un pēc šī datuma lietas dalībnieki 30 dienu laikā to varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā Senātā.

Prasītājs ar prasību par sakropļojuma, izķēmojuma, veselībai nodarītā un morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu Rīgas apgabaltiesā vērsās 2009.gada 25.februārī. Notikusī traģēdija prasītājam radījusi ievērojamas sekas - fizisku un morālu kaitējumu, kā arī atstājusi neizdzēšamu negatīvu iespaidu uz visu dzīvi. Kopā prasītājs lūdz tiesu piedzīt 410 000 latu, no kuriem 150 000 latu veido kompensācija par sakropļojumu, 150 000 latu atlīdzība par morālo kaitējumu, bet 110 000 latu atlīdzība par veselībai nodarīto kaitējumu.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa par labu prasītājam no Latvijas valsts VUGD personā piedzina 50 000 latu atlīdzību par nodarīto kaitējumu veselībai un 50 000 latu atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu, bet kopā 100 000 latu. Apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu iesniedza VUGD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas