Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

PMLP amatpersonai uzrāda apsūdzību par kukuļņemšanu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā

Lietā par kukuļu došanu un ņemšanu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā prokuratūra uzrādījusi apsūdzību vienai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) amatpersonai.

Kā informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, minētajai personai uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas - par kukuļņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) prokuratūrai lūdza saukt pie kriminālatbildības vēl četras šajā lietā aizdomās turētās personas. Par apsūdzību celšanu pārējiem tiks izlemts turpmākajā izmeklēšanas gaitā, pastāstīja Šēnberga.

Kā ziņots, aprīlī KNAB nosūtīja Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesu pret divām PMLP amatpersonām un trim kāda uzņēmuma pārstāvjiem par kukuļu došanu un ņemšanu termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanā.

KNAB pārstāve Inta Šaboha informēja, ka viena PMLP amatpersona pieprasījusi un pēc iepriekšējas vienošanās ar otru PMLP amatpersonu vairākkārt pieņēmusi kukuļus kopumā 620 latu apmērā par izdarītām darbībām vai pieļautu bezdarbību sešu ārvalstu pilsoņu interesēs.

KNAB pierādījumi liecina, ka PMLP amatpersonas, izmantojot savu dienesta stāvokli, vairākos gadījumos, iespējams, nodrošināja labvēlīgu lēmumu pieņemšanu saistībā ar ārvalstu pilsoņu uzturēšanos Latvijā, pieņemot par to kukuļus no komercsabiedrību pārstāvjiem.

Pierādījumi liecina, ka divas fiziskās personas, būdamas kādas juridiskās personas - komercsabiedrības - pārstāves, vairākkārt nodevušas kukuļus PMLP amatpersonai par darbību veikšanu citu personu interesēs, nodrošinot paātrinātu jautājuma izskatīšanu un, iespējams, neveicot likumā noteiktās pārbaudes par termiņuzturēšanās atļaujas un personas apliecības jeb elektroniskās identifikācijas kartes (eID) izsniegšanu ārvalstu pilsoņiem, kuri vienlaikus ir arī šīs komercsabiedrības darbinieki.

Noskaidrojot iespējamā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas apstākļus un fizisko personu statusu juridiskās personas institūcijās, KNAB izmeklētājs sācis arī procesu pret šo juridisko personu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

KNAB abas PMLP amatpersonas lūdza saukt pie kriminālatbildības par kukuļņemšanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, viena uzņēmuma divus pārstāvjus - par kukuļdošanu, ko izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, bet otra uzņēmuma pārstāvi - par kukuļdošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas