Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Policija pieļauj, ka Imantas pedofilu slēpj ģimene

Valsts policija pieļauj iespēju, ka tā dēvētais Imantas pedofils ir nepilngadīgs, un viņu, iespējams, slēpj paša ģimene, viņš ir mainījis savu izskatu vai pat pametis galvaspilsētu, otrdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums Rīta Panorāma.

"Mēs apsveram visas iespējas, kas varētu būt saistībā ar šī noziedznieka meklēšanu. Nav tā, ka strādājam tikai vienā virzienā. Tas ir viens no virzieniem, uz kuriem policija virzās, mēs to izskatam," Rīta Panorāmā sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Policija Imantas pedofila meklēšanā iesaistījusi ļoti lielus spēkus – teju visi Kriminālpolicijas pārvaldes darbinieki strādā ar visdažādākajām versijām un pavedieniem. Policija saņem arī iedzīvotāju zvanus ne tikai no Rīgas vai Rīgas apkārtnes, bet arī citām pilsētām, tāpat iesaistīti arī policijas darbinieki no citiem reģioniem – viņi pārbauda aizdomīgas, vai fotorobotam līdzīgas personas. 

Sozinovs sacīja lielu paldies visiem, kuri ziņo policijai un lūdza pievērst lielāku uzmanību cilvēkiem ar uzvedības traucējumiem vai novirzēm no normas. Policija saņēmusi arī iedzīvotāju zvanus, kuriem šķiet, ka kādam no kaimiņiem ir dīvaina uzvedība, atceroties pagājušo vasaru, kad šie cilvēki pievērsuši uzmanību citu cilvēku mazajiem bērniem, vai arī publicējuši sociālajos tīklos dīvainus video vai tēzes. 

Jautāts, kāda ir policijas sadarbība ar Imantas iedzīvotājiem, kuri iesaistījušies pedofila meklēšanā, Sozinovs teica: "Es domāju, ka laba. Cilvēki atsaucās un palīdz mums. Viņi cenšas viņu atpazīt starp cilvēkiem, kas tur staigā,". 

Diena.lv jau vēstīja, ka kāds uzņēmums par Imantas pedofila atrašanu izsludinājis arī atlīdzību. Kaut gan nav šaubu, ka jāizmanto visi iespējamie līdzekļi, lai noziedznieku pēc iespējas ātrāk aizturētu, fakts, ka līdz ar naudas balvu atlīdzībā piedāvāts arī abonements, varētu norādīt uz ne pārāk veiksmīgu attieksmes sapīšanu ar mārketingu  

Tāpat vēstīts, ka arī policijai vairāki zvanītāji par informācijas sniegšanu pieprasījuši naudu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas