Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Policija reģistrējusi 32 savlaicīgi nenovāktas priekšvēlēšanu aģitācijas gadījumus

Valsts policijā piektdien līdz plkst.19 bija reģistrēti 32 savlaicīgi nenovāktas priekšvēlēšanu aģitācijas gadījumi, aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

"Par katru no šiem gadījumiem ir sākta pārbaude," sacīja Grāvīte.

KNAB aģentūra LETA noskaidroja, ka birojs visas dienas garumā saņēmis "pietiekami daudz informācijas" par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Iedzīvotāji ziņojuši gan par apmaksātu aģitāciju internetā, gan fizisku bukletu dalīšanu. Birojs informāciju pārbaudot, izvērtējot, apkopojot un pēc nepieciešamības tā tiekot nodota Valsts policijas rīcībā.

Jau ziņots, ka vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas - 5.oktobrī un 6.oktobrī - priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī aģitācijas kā maksas pakalpojuma veikšana publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā ir aizliegta. Izņēmums gan attiecas uz paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par skrejlapām, kas tiek izplatītas, par laicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām vai vēlētāju aģitēšanu pie iecirkņiem, iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā vai pašvaldības policijā.

Top komentāri

Neslāvs
N
Ušaks vēl nav novākts ?
jautājumi
j
Kurš tad vāks tās afišas? Tad jau laikam stāvēs savās vietās arī pēc vēlēšanām. Kāda ir atbildība likuma priekšā par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem? Vai kā Kuzjam un Murim?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas