Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Policijā sākts kriminālprocess pret jaunieti, kurš 18.novembrī dedzināja Latvijas karogu

Drošības policija (DP) ir noskaidrojusi personu, kura Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas uguņošanas laikā Rīgā ar šķiltavām dedzināja no papīra izgatavotu valsts karodziņu.

Kā aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, par minēto faktu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 93.panta "Valsts simbolu zaimošana". Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 50 minimālajām mēnešalgām (10 000 latu).

"Personai noteikts kriminālprocesuālais stāvoklis - persona pret kuru sākts kriminālprocess," informēja Apse-Krūmiņa. Viņa piebilda, ka no sievietes, kura publiskajā vidē izteicās par saņemtajiem draudiem saistībā ar attiecīgā video publiskošanu, iesniegums DP nav saņemts.

Kā ziņots, kāds jaunietis, visticamāk, 18.novembra vakarā demonstratīvi mēģinājis dedzināt Latvijas karodziņu, liecina tīmekļa vietnē YouTube publicētais video.

Videomateriālā, kurš YouTube vietnē publicēts dienu pēc valsts svētkiem jeb 19.novembrī, redzams, ka jaunietis pie stāvoša tramvaja mēģina ar šķiltavām aizdedzināt Latvijas karodziņu. Fonā dzirdama svētku uguņošana.

Jaunietis sākotnēji mēģina latviešu valodā dziedāt valsts himnu, bet vēlāk jau krievu valodā ironizē, ka viņa darbošanās pat tiek filmēta. Viņa draugi gan pauž sašutumu par notiekošā filmēšanu.

DP šonedēļ paziņoja, ka saistībā ar minētajiem notikumiem sāks pārbaudi, savukārt sieviete, kura publicēja videomateriālu vietnē YouTube, vēlāk sociālajos tīklos vēstīja, ka par savu rīcību ir saņēmusi draudu vēstuli - viņai solīta fiziska izrēķināšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas