Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Policisti agresīvu kausli no dzīvokļa spēj izdabūt tikai ar elektrošoka palīdzību

Lai pēc ģimenes konflikta no dzīvokļa izdabūtu ārā iereibušu, agresīvu vīrieti, policistiem nācās likt lietā elektrošoku. Nu kauslim draud arī kriminālatbildība - pat saslēgts rokudzelžos, viņš nespēja nomierināties un saspārdīja policijas automašīnas durvis.Konflikts izcēlās 29.augusta naktī. Policisti izsaukti uz kādu dzīvokli Dreiliņos - zvanītājs informēja, ka dzīvoklī uzturas nepiederoša persona.

Ierodoties notikuma vietā, norādītā dzīvokļa durvis atvēra vīrietis, kurš izaicinoši jautāja, kāpēc policisti esot ieradušies. Kārtības sargi vīrietim paskaidroja, ka nepieciešams satikt personu, kura izsaukusi policiju. Pēc brīža pie policijas darbiniekiem pienāca zvanītājs, kurš pastāstīja, ka viņam izcēlies konflikts ar civilsievas dēlu - vīrieti, kurš atvēra dzīvokļa durvis. Civilsievas dēls, būdams stiprā alkohola reibumā, cietušo iekaustījis. Par to liecināja arī cietušā miesas bojājumi - asiņojošs deguns, zilumi zem acīm. Uz policistu piedāvājumu izsaukt mediķus vīrietis atbildēja noraidoši. Viņš paskaidroja, ka civilsievas dēls dzīvo blakus dzīvoklī, bet šobrīd savu mājvietu izīrējot, tāpēc ir apmeties pie viņa.Cietušajam izskaidrots, ka pēc rakstiska pieteikuma likumsargi agresoru var aizturēt un izvest no dzīvokļa, tāpat var uzrakstīt policijā iesniegumu par miesas bojājumu nodarīšanu. Sarunā ar cietušo mēģināja arī iejaukties dēls, policistu klātbūtnē atkārtoti piedraudot izsaucējam ar fizisku izrēķināšanos.Policisti pieņēma no cietušā pieteikumu un agresīvo vīrieti informēja par aizturēšanu. Kad likumsargi teica, ka jādodas uz policias automašīnu, kauslis atkal palika agresīvs un atteicās pamest dzīvokli. Viens no kārtības sargiem vīrieti satvēra aiz rokas un norādīja, ka tomēr būs jādodas uz policijas transportlīdzekli, bet agresors izrādīja pretestību, tādēļ aizturēšanas laikā policistiem pret viņu nācās pielietot elektrošoka pistoli. Persona noguldīta uz zemes un saslēgta rokudzelžos.Vīrietis ievietots policijas automašīnas aizturēšanas nodalījumā, taču arī tur viņš nespēja nomierināties un spārdīja automašīnas durvis, līdz tās salauza. Nu viņam draud arī kriminālatbildība par mantas tīšu bojāšanu. Aizturētais pārvietots uz otras auto patruļas aizturēšanas nodalījumu un nogādāts dežūrdaļā. Veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kuras laikā noskaidrots, ka vīrietis ir 1,82 promiļu reibumā.Jāpiebilst, ka aizturēšanas laikā, pirms agresīvi noskaņotais vīrietis tika ievietots pirmajā policijas transportlīdzekļa aizturēšanas nodalījumā, pie policistiem pienāca vēl viens iereibis vīrietis, kurš skaļi bļaustījās ar cieņu aizskarošiem vārdiem.Vīrietim izteikti vairāki aizrādījumi, uz kuriem viņš nereaģēja. Arī viņš tika aizturēts un nogādāts dežūrdaļā, kur personai palika slikti no saindēšanās ar alkoholu. Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri nolēma personu hospitalizēt. Uzsākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.Policijas darbinieki itin bieži saskaras ar situācijām, kurās pildot savus dienesta pienākumus, piemēram, aizturot personas, iejaucas garāmgājēji, kuri, nezinot notikušā apstākļus, izdara aplamus secinājumus. Policija aicina ar savu klātbūtni vai darbībām, tai skaitā nepamatotu iejaukšanos policistu darbā, netraucēt likumsargu darbu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas