Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rēzeknē pie veikala pastrādātās slepkavības iemesls varētu būt strīds par stāvvietu

Plašu rezonansi valsts svētku priekšvakarā izraisījušās slepkavības Rēzeknē iemesls varētu būt bijis strīds par autostāvvietu pie pie būvmateriālu veikala, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

Piektdien ap plkst.13.58 Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 190A, pie būvniecības veikala raidīti vairāki šāvieni pret 1963.gadā dzimušu vīrieti, kurš notikuma vietā no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā, pēc kā šāvējs pameta notikuma vietu ar automašīnu Volkswagen Touareg.

Izrādījās, ka nogalinātais ir kokrūpnieks un Ludzas novada pašvaldības deputāts Andris Ļubka, bet šāvējs - 1975. gadā dzimušais Igors Haits, vietējais uzņēmējs, kuru vēlāk aizturēja speciālās operācijas Slazdi ietvaros. Tāpat aizturēts viņa līdzdalībnieks.

Degpunktā rīcībā esošā informācija liecina, ka Ļubkas virzienā raidīti vismaz pieci šāvieni. Neoficālas ziņas liecina, ka uzņēmējs nošauts savas ģimenes – sievas un bērnu acu priekšā, bet iemesls esot bijis pavisam ikdienišķs. Vīrieši sastrīdējušies par automašīnu novietojumu veikala stāvvietā.

Policija neatklāja, vai šāvējs un upuris iepriekš bijuši pazīstami. Tāpat nav ziņots, vai atrasts slepkavības ierocis un vai Haitam bijusi tā nēsāšanas atļauja.

Uz karstām pēdām noķerot uzņēmēja slepkavu un līdzdalībnieku, Valsts policija demonstrējusi izcilu profesionalitāti, aģentūrai LETA vērtēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Politiķis akcentēja, ka Valsts policijas darbinieki, uz karstām pēdām ne vien atklājot piektdien Rēzeknē notikušās slepkavības izpildītāju un nozieguma līdzdalībnieku, bet arī operatīvi abus aizturot, ir demonstrējuši izcilu profesionalitāti.

Viņš pateicas visiem Valsts policijas darbiniekiem, kuri bija iesaistīti un aktīvi līdzdarbojās īpašajā operācijā Rēzeknē. "Pilsētas iedzīvotāji var justies mierīgi, sabiedriskā kārtība tiek uzraudzīta un sargāta," uzsvēra Kozlovskis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas