Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgā narkodīlerei atsavina puskilogramu marihuānas un 14 kilogramus tabakas

Likumsargiem, pārmeklējot par aizliegtu vielu glabāšanu aizdomās turētas sievietes dzīvesvietu Rīgā, Daugavpils ielā, izdevies atrast un atsavināt puskilogramu marihuānas, kā arī 14 kilogramus tabakas, portāls Diena.lv uzzināja Valsts policijā.

Valsts policijas rīcībā bija nonākusi informācija par sievieti, kura savā dzīvoklī Rīgā, iespējams, tirgo marihuānu. Aizvadītajā piektdienā, 11. augustā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa policisti sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām aizdomās turēto sievieti aizturēja brīdī, kad viņa tirgoja narkotikas.

Veicot kratīšanu sievietes dzīvoklī, policisti atrada un atsavināja 544,88 gramus marihuānas, kā arī lielu maisu, kurā atradās 14 kilogrami sasmalcinātas tabakas. Jāpiemin, ka vienas cigarešu paciņas svars ir aptuveni 26 grami, līdz ar to atsavinātais maiss ar tabaku ir līdzvērtīgs 535 cigarešu paciņām.

Jāpiebilst, ka aizdomās turētā 1965. gadā dzimusī sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā.

Pret sievieti uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu, ja tas izdarīts ar narkotiskajām vielām lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Savukārt saistībā ar dzīvoklī atrastajiem tabakas izstrādājumiem ir uzsākta administratīvā lietvedība par akcīzes preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī par citiem šo preču aprites noteikumu pārkāpumiem. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 70 līdz 700 eiro.

Šobrīd policija skaidro, kur sieviete ieguvusi marihuānu un tabaku.

Aizdomās turētajai sievietei ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas