Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret policisti par bezdarbību uzbrukumā jaunietim ar Ukrainas karogu

Iekšējās drošības birojs Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas sākšanai pret Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes policisti par bezdarbību šogad maijā notikušajā uzbrukumā jaunietim ar Ukrainas karogu, aģentūrai LETA pavēstīja Iekšējās drošības biroja pārstāvji.

Birojā informē, ka rosināts sākt kriminālvajāšanu par tīšu valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu, kā rezultātā radīts būtisks kaitējums pārvaldības kārtībai un būtiski apdraudētas citas ar likumu aizsargātas intereses.

"Minētā VP amatpersona, zinot par uzbrukumu personai, kurai uz pleciem bija aplikts Ukrainas karogs, un tā izdarītāju, normatīvajos aktos noteiktā kārtībā neziņoja par notikušo VP, kā arī procesuālo darbību laikā VP amatpersonām neatklāja noziedzīgo nodarījumu veikušās personas atrašanās vietu, lai gan VP amatpersonai tā bija zināma," skaidro Iekšējās drošības birojā.

Minētajai VP amatpersonai saistībā ar notikušo ir pārtraukts dienests policijā.

Par bijušās VP amatpersonas iespējami veikto noziedzīgo nodarījumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu sākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 319.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma - valsts amatpersonas bezdarbība - izdarīšanu.

Minētais kriminālprocess prokuratūrā tika izdalīts no VP sākta kriminālprocesa un jūnija vidū nodots Iekšējās drošības birojam noziedzīgā nodarījuma izmeklēšanas veikšanai.

Vienlaikus Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs 2022.gada pirmajā pusgadā kompetences ietvaros veica pirmstiesas izmeklēšanu 91 kriminālprocesā. Šā gada pirmajā pusē prokuratūrai ir nodoti 26 kriminālprocesi un to ietvaros rosināts sākt kriminālvajāšanu pret 37 personām, tostarp 29 Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu amatpersonām par 36 noziedzīgiem nodarījumiem, kas izdarīti gan pildot dienesta pienākumus, gan ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

Aģentūra LETA jūlijā vēstīja, ka Iekšējās drošības birojs veic izmeklēšanu kriminālprocesā par iespējamu bezdarbību saistībā ar gadījumu, kad policistes dzīvesbiedrs Rīgā uzbruka jaunietim un piekāva viņu par Ukrainas karoga nēsāšanu.

Iepriekš arī VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA apliecināja, ka "par policijas darbinieka vispārīgo pienākumu nepildīšanu un VP ētikas normu pārkāpumiem no dienesta atvaļināta persona, kura bijusi klātesoša 20.maija notikumos Rīgā, kad cieta jaunietis."

Šogad 20.maijā no Brīvības pieminekļa līdz Uzvaras parkam Pārdaugavā notika gājiens "Par atbrīvošanos no padomju mantojuma". Pēc gājiena netālu no pasākuma vietas, Eduarda Smiļģa ielā, kāds automašīnas "BMW" vadītājs izkāpa no sava transportlīdzekļa un nodarīja miesas bojājumus 2003.gadā dzimušam jaunietim, kuram ap pleciem bija aplikts Ukrainas karogs.

Pēc notikušā "BMW" aizbrauca no notikuma vietas, bet noskaidroja, ka uzbrucējs ir 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā.

Automašīnu policija pēc tam atrada kādas privātmājas pagalmā, turklāt tai bija nomainītas valsts reģistrācijas numurzīmes, lai vainīgais slēptu savu atrašanās vietu. Pats uzbrucējs bija paslēpies savā dzīvesvietā bēniņos aiz skursteņa.

Blakus uzbrucējam automašīnā esot bijusi policijas darbiniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas