Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Suņi Saldus pusē palīdz uziet astoņus, iespējams, narkotikas lietojušus jauniešus

Pirmdien, 11.martā, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirkņa amatpersonas sadarbībā ar Saldus medicīnas centra narkologiem un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes kinologiem veica pārbaudes mācību iestādēs Saldus iecirkņa apkalpojamā teritorijā ar mērķi pārbaudīt, vai nenotiek nelikumīga narkotisko vielu aprite – lietošana, glabāšana un realizācija.

Suņi norādīja uz astoņiem audzēkņiem, kuri, iespējams, ir lietojuši narkotiskās vielas. Lai pārbaudītu šo faktu visiem jauniešiem tika nozīmētas ekspertīzes. Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsāktas administratīvās lietvedības, līdz tiks saņemti ekspertīžu rezultāti un varēs saukt jauniešus pie likumā paredzētās atbildības.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā bez nolūka tās realizēt vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 280 eiro.

Jaunieši, uz kuriem norādīja suņi ir vecumā no 16 līdz 19 gadiem, to starpā ir divas meitenes. Savukārt divi no jauniešiem gada laikā jau iepriekš ir sodīti par narkotisko vielu lietošanu. Atgādinām, ka ja šāds pārkāpums tiek konstatēts atkārtoti gada laikā, tad ir paredzēta kriminālatbildība.

Šāda veida pārbaudes notika iepriekš un tiks veiktas arī turpmāk.

Valsts policija izsaka pateicību Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldei un Saldus medicīnas centra darbiniekiem par sadarbību.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Aivediet šos suņus uz Saeimu!
reptilis
r
....drīz taču legalizēšot....un budžeta papildināšanai uzliks akcīzes nodokli:))))
Yox
Y
Iespējams, suņi, iespējams, Saldus pusē...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas