Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Talsu pusē, pārgalvīgi baudot ziemas priekus, dzīvību zaudējusi jauna meitene

Vakar, 14. janvārī, Valsts policijā (VP) tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta par to, ka Talsu novadā, Virbu pagastā ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā 14 gadus veca meitene, vēsta VP.

Vakar Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas strādāja notikuma vietā, nopratinot uz vietas esošos jauniešus. Noskaidrots, ka 19 gadus vecs jaunietis vadīja automašīnu “Audi”, kurai aizmugurē bija pastiprināts minerālmēslu maiss, kurā iekšā bija kameras un matracis. Uz tā atradās divi jaunieši līdz brīdim, kad līkumā maiss noslīdēja nost no ceļa braucamās daļas un ieslīdēja grāvī, kur bija caurteka. Jaunietis turpat no maisa nokrita nost, taču meitene trieciena rezultātā atsitās pret grāvī esošo caurteku un koku. Diemžēl meitene notikuma vietā no gūtajām traumām gāja bojā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki cīnījās par meitenes dzīvību, taču viņu atdzīvināt neizdevās.

Šoziem, kad sniegs mūs lutina, daudzi savu brīvo laiku izvēlas pavadīt dažādās aktivitātēs svaigā gaisā, bet diemžēl dažas no tām var būt bīstamas savai un apkārtējo drošībai. Sociālo tīklu vietnēs ir pamanīts, ka iedzīvotāji publicē šādus video, kur jaunieši un pieaugušie pārvietojas ar ragavām vai kameru, kas piesieta pie priekšā braucošas automašīnas, tādā veidā uzskatot, ka izbauda ziemas priekus, taču ignorējot to, ka šādas darbības ir bīstamas ne tikai pašam sev, bet arī jebkuram citam ceļu satiksmes dalībniekam. Noteikumi nosaka to, kā ir jāpārvadā pasažieris un tas noteikti nav jādara ārpus automašīnas, esot uz ragavām. Argumentu, kāpēc to drīkstētu darīt, nav – pat ja liekas, ka konkrētajā ceļa posmā ir maza satiksme, šis traģiskais negadījums parāda to, ka bez sadursmes ar citu, pretī braucošu transportlīdzekli, brauciens tāpat var beigties ar smagām sekām.

Jaunietim, kurš vadīja automašīnu, ir transportlīdzekļa vadīšanas tiesības un, veicot alkohola pārbaudi viņa izelpā, apstiprinājās, ka jaunietis automašīnu vadījis, neesot alkohola reibumā. Valsts policija par notikušo ir uzsākusi kriminālprocesu par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi cilvēka nāvi. Saskaņā ar krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas