Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Tiesa pēc būtības vēl nesāk skatīt Ogres mēra Helmaņa lietu

Rīgas apgabaltiesa šodien pēc būtības vēl nesāka skatīt izspiešanā apsūdzētā Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa krimināllietu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Šodien notikušajā tiesas sēdē tika risināti dažādi procesuālie jautājumi, tostarp lemts par tiesai pieteiktajiem lūgumiem un veikta lietā esošo pierādījumu pārbaude, skaidroja tiesā.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā nozīmēta 5.novembrī plkst.10.

Iepriekšējā tiesas sēdē 11.septembrī tiesai tika pieteikti vairāki lūgumu, kas pārsvarā bija saistīti ar dažādu dokumentu izprasīšanu, taču netika sākta lietas skatīšana pēc būtības.

Apgabaltiesā lieta nonākusi, jo pārsūdzēts pirmās instances tiesas spriedums, ar kuru Helmanim un tā brīža Ogres televīzijas īpašniekam Artūram Robežniekam piespriests naudas sods 100 minimālo mēnešalgu jeb 38 000 eiro apmērā par izspiešanu grupā.

Kā ziņots, 2009.gadā Valsts policija Helmani aizturēja saistībā ar lietu, kas ierosināta par mēģinājumu izspiest naudu, lai Ogres televīzijā netiktu demonstrēts kāds kompromitējošs sižets. Vienlaikus tika aizturēts Robežnieks.

Helmanis kopā ar Robežnieku apsūdzēti par līdzekļu izspiešanu no Helmaņa bērnu krusttēva Gunāra Kārkliņa pirms pašvaldības vēlēšanām. Helmaņa aizstāvis Saulvedis Vārpiņš toreiz atzīmēja, ka augstākminēto televīzijas sižetu neviens neesot redzējis, tādēļ nevarot komentēt.

Helmanis pret viņu vērsto apsūdzību nosaucis par politisko izrēķināšanos un uzskata, ka lieta pret viņu sākta pateicoties viņa politiskajam oponentam Kārkliņam. Pēc Helmaņa teiktā, Kārkliņš vēlējies panākt detālplāna apstiprināšanu lielveikala būvniecībai, pret ko stingri iestājies Helmanis, jo konkrētajā teritorijā izveidota piemiņas vieta represētajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas