Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Uz ceļa Rīga-Ventspils dzīvību zaudē gājējs bez atstarotājiem

Otrdien, 6. novembrī, plkst.18.20 1953.gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu _Volvo S70 _pa autoceļu Rīga-Ventspils un uzbrauca gājējam, 1955.gadā dzimušam vīrietim, kurš gāja pa ceļa braucamo daļu. No gūtajām traumām viņš notikuma vietā miris.

Policija noskaidrojusi, ka vīrietis bija nepamanāms, jo nebija lietojis atstarotāju. Policija noskaidro visus notikušā apstākļus.

Kurzemes reģionā šis ir pirmais gadījums šogad, kad gājējs uz ceļa zaudē dzīvību. Lai šādi nelaimes gadījumi neatkārtotos, policija aicina gājējus un tāpat arī velosipēdu vadītājus būt uzmanīgiem atcerēties, ka pat neliels atstarotājs, kas piestiprināts pie apģērba vai somas, var glābt dzīvību.

Jau ziņots, ka 5.novembrī Valsts policija sāka ikgadējo akciju Esi redzams, kuras mērķis ir izglītot, skaidrot un aicināt ikvienu satiksmes dalībnieku diennakts tumšajā laikā pārvietoties ar gaismu atstarojošiem elementiem (atstarotājiem, vestēm, lukturīšiem), lai mazinātu riskus iekļūt ceļu satiksmes negadījumos. Akcijas laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta neaizsargātākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem - gājējiem un velosipēdistiem, kuri pārvietojas diennakts tumšajā laikā. Tāpat policija uzrunās arī autovadītājus, jo tiklīdz vadītājs izkāpj no automašīnas, viņš kļūst par gājēju un arī pakļauj sevi riskam.

Valsts policija atgādina, ka gaismu atstarojošu elementu nenēsāšana ir gājējiem noteikto pienākumu pārkāpšana, par kuru pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.23 panta izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no pieciem līdz divdesmit latiem.

Tāpat jāatceras, ka velosipēdam diennakts tumšajā laikā ir jābūt speciāli aprīkotam. Ceļu satiksmes noteikumu 223. punktā teikts, ka, braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos sānos (riteņos) jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem (dzelteniem) gaismas atstarotājiem, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēdam priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju. Par šo noteikumu neievērošanu iespējams saukt pie atbildības pēc LAPK 149.21 panta par velosipēdu un mopēdu vadītājiem noteikto papildu prasību pārkāpšanu, izsakot brīdinājumu vai uzliekot naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no pieciem līdz divdesmit latiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas