Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Uz Krievijas robežas aiztur rekordlielu hašiša kravu 400 000 eiro vērtībā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) 2.septembrī uz Krievijas robežas, Grebņevas muitas kontroles punktā, kādā automašīnā atklājis līdz šim lielāko uz robežas aizturēto hašiša kravu - aptuveni 80 kilogramus hašiša, kura vērtība "melnajā" tirgū ir aptuveni 400 000 eiro jeb 280 000 latu.

Kā aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā, VID darbinieki apturēja "Audi" markas auto ar Krievijas numura zīmēm, kuru vadīja 1977.gadā dzimis Krievijas pilsonis Mikhails B. Veicot transporta līdzekļa muitas kontroli, tajā tika atklāts speciāli izveidots slēpnis - dubultā siena aiz auto aizmugurējā sēdekļa, kur atradās 152 ar brūnu līmlenti aptīti iepakojumi.

Atverot iepakojumus, VID darbinieki konstatēja, ka tajos atrodas 781 sapresētas augu masas brikete brūnā krāsā ar specifisku smaržu un logo "Black gold". Veicot atrastās vielas narkotiku testu, apstiprinājās, ka atrastā tā satur hašišu. Izņemtās vielas kopējais svars ir aptuveni 80 kilogrami.

VID Muitas kriminālpārvaldē tika ierosināts kriminālprocess par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošana pāri Latvijas valsts robežai. Atrastā viela tika nosūtīta Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldei ekspertīzes veikšanai, un tajā pašā dienā saņemtā eksperta atbilde apliecināja, ka izņemtā viela ir hašišs.

Aizturētajam autovadītājam VID Muitas kriminālpārvalde lūdza piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, un Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa 3.septembrī šo lūgumu apmierinājusi.
Kā norāda VID, šī ir lielākā uz Latvijas muitas robežas aizturētā hašiša krava Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas