Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Uz Latvijas ceļiem atkal jauni upuri - gājēji

Otrdiena, 3.decembrī, iestājoties tumšajam diennakts laikam, pusotras stundas laikā uz ceļiem cietuši pieci gājēji, bet viens gājis bojā, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins.

Kopumā decembra pirmajās trīs dienās ceļu satiksmes negadījumos cietuši jau astoņi gājēji, viens no kuriem gājis bojā. VP vēlreiz atgādina un uzsver atstarotāju lietošanas nepieciešamību, bet autovadītājus aicina diennakts tumšajā laikā ievērot īpašu piesardzību. VP un plašsaziņas līdzekļi pēdējā laikā ļoti aktīvi uzrunājuši iedzīvotājus ar aicinājumiem nēsāt atstarotājus un ievērot īpašu piesardzību diennakts tumšajā laikā. Taču diemžēl joprojām, iestājoties tumšajām stundām, negadījumos cieš gājēji, kuri nav laicīgi pamanīti. 

Otrdien, 3.decembrī, neilgi pirms pulksten sešiem vakarā Babītes novadā uz autoceļa Rīga-Jūrmala automašīnas Land Rover vadītājs laikus nepamanīja un uzbrauca 1957.gadā dzimušam gājējam, kurš mira notikuma vietā nesagaidījis mediķu ierašanos.

Diemžēl negadījumos cieta arī divi bērni. Saulkrastos, Raiņa ielā plkst.17.20 kāds 1962.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu Lincoln uzbrauca 2005.gadā dzimušam zēnam, kurš ar nopietnām traumām nogādāts slimnīcā. Savukārt Rīgā, Čiekurkalna 1. līnijā neilgi pirms puspieciem vakarā 1977.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu Chrysler uzbrauca 2006.gadā dzimušam zēnam, kurš nogādāts slimnīcā. 

Daugavpilī, 18.novembra ielā pirms pussešiem vakarā faktiski vienlaicīgi notika divi negadījumi. 1968.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu Ford Focus uzbrauca 1971.gadā dzimušam gājējam, kurš pārvietojās alkohola reibumā. Negadījuma rezultātā gājējs ar traumām nogādāts slimnīcā. 

18.novembra ielas krustojumā ar A. Pumpura ielu 1973.gadā dzimis vīrietis ar automašīnu Volkswagen Sharan  uzbrauca gājējai, kura šķērsoja brauktuvi neatļautā vietā. Negadījuma rezultātā gājēja nogādāta slimnīcā. 

Jūrmalā, Nometņu ielā 1951.gadā dzimusi sieviete ar automašīnu Subaru Forester laikus nepamanīja un uzbrauca 1938.gadā dzimušai gājējai, kura šķērsoja ceļu pa gājēju pāreju. Pēc negadījuma gājēja nogādāta slimnīcā.  

VP vēlreiz uzsver, ka neatkarīgi no tā, vai gājējs pārvietojas pilsētā, vai ārpus pilsētas, diennakts tumšajā laikā nepieciešams lietot gaismu atstarojošus elementus. Savukārt autovadītāji tiek aicināti pirms gājēju pārejām piebremzēt un rūpīgi pārliecināties, vai uz tās neatrodas gājēji, kuri sākotnēji var būt nepamanāmi. Tāpat autovadītāji tiek aicināti pārliecināties par ceļa stāvokli, ņemot vērā melnā ledus veidošanās iespējamību.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas