Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Valmierā par vīrieša nosišanu apcietināti divi jaunieši

Valmierā par vīrieša nosišanu apcietināti divi jaunieši, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

16.janvāra naktī plkst.3.20 VP saņēma informācija, ka Valmierā notiek kautiņš. Izbraucot uz notikuma vietu, policija atrada cietušu personu ar sistām brūcēm galvas rajonā. Cietušo nogādāja slimnīcā, kur viņš vēlāk no gūtajām traumām mira.

Kā norāda Bukša, sākotnējā informācija liecina, ka divas personas ar akmeni izsita kādai mājai loga stiklu. Pēc notikušā mājas saimnieks iznācis no ēkas, un vēlāk, konflikta laikā, abas personas nodarīja smagus miesas bojājumus 1960.gadā dzimušajam vīrietim, kurš vēlāk slimnīcā no gūtajām traumām mira. Policija uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma veikšanu aizturēja 2000.gadā un 2003.gadā dzimušus jauniešus. Aizdomās turamajiem tika konstatēts alkohola reibums.

Bukša uzsver, ka abas personas iepriekš nonākušas policijas redzeslokā par administratīviem pārkāpumiem. Vakar, 17.janvārī, tiesa abām personām piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta trešās daļas. Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Policija turpina lietas izmeklēšanu.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas