Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VID nelegālā ražotnē konfiscē piecas tonnas kafijas

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policija kādā akcīzes preču noliktavā Mārupē un pārstrādes uzņēmumā Rīgā atklājusi 5,2 tonnas kafijas ar viltotām Nestle un Nescafe akcīzes zīmēm, kā arī kafijas ražošanas un fasēšanas iekārtas. Noziedznieki viltoto kafiju bija paredzējuši realizēt Eiropas Savienības tirgū, vēsta VID.

Noliktavā Mārupē Muitas policija konstatēja 21 kafijas paleti, kas marķēta ar NESCAFE GOLD BLEND etiķetēm un izvietota uz kartona paliktņiem ar uzrakstiem Nestle un Nescafe. Tāpat noliktavā atradās 1260 bundžas NESCAFE GOLD BLEND kafijas 500 gramu iepakojumos, kā arī 6048 bundžas tās pašas kafijas 750 gramu iepakojumos. Kā minētās preces nosūtītājs tika norādīts kāds kafijas pārstrādes uzņēmums Rīgā, savukārt kā saņēmējs - kāds Lietuvas uzņēmums.

Uz aizdomu pamata par nelikumīgu preču zīmes izmantošanu tika sākta lietvedība par administratīvo pārkāpumu. Tās ietvaros visa konstatētā prece tika izņemta un nodota glabāšanā Nodrošinājuma valsts aģentūrā.

Savukārt pārbaudot kafijas pārstrādes uzņēmumā Rīgā, VID darbinieki atklāja kartona paliktņus ar uzrakstiem Nestle un Nescafe, kafiju rūpnieciski aizvākotos iepakojumos bez etiķetēm, kafijas iepakojumu sagataves, dažāda izmēra vāciņus, kā arī divas ražošanas un fasēšanas iekārtas. Arī pret šo uzņēmumu sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Kā pierādījumi paņemti visi uzņēmuma telpās un teritorijā konstatētie izejmateriāli un sagataves.

Abu lietvedību ietvaros izņemtie preču paraugi tika nodoti preču zīmju Nestle un Nescafe īpašnieka pilnvarotajam pārstāvim atzinuma sniegšanai. Pārbaudēs noskaidrojās, ka abos uzņēmumos atrastie kafijas iepakojumi un kartona iepakojumu sagataves ir kontrafakts jeb viltotas preces.

Saskaņā ar preču zīmju Nestle un Nescafe īpašnieka pārstāvja  aprēķiniem kopējais radītais mantiskais kaitējums uzņēmumam Société des Produits Nestlé S.A. ir vairāk nekā 534 tūkstošus eiro, neskaitot nemantisko kaitējumu, kas vēl tiek aprēķināts. 

Par izdarīto pārkāpumu VID Muitas policijas pārvaldē ir sākts kriminālprocess, kas pēc piekritības tālākai izmeklēšanai tiks nosūtīts Valsts policijai.

Top komentāri

Uldis
U
Pašu svarīgāko nepateica. Kam pārdeva? Maksima, Rimi?
Bernedine
B
Visus pedejos 27. gadus Latvija brivi darbojas nelegalas krutkas, nelegalo cigaresu, kafijas...tirgotaji, tikai Latvijas alkatigie, egoistiskie, zagligie prezidenti, ministri, ieredni, deputati izliekas, ka vini neko neredz un nesaprot, jo tas siem idiotiem ir izdevigi, lai varetu vergus latviesus turet pie zemam algam un pensijam, bet pasi sie alkatigie idioti varetu iedalit sev lielas algas, pensijas un visa veida privlegijas ka to dara pedejos 27. gadus gadus Latvijas alkatigie, egoistiskie prezidenti, ministri, ieredni, deputati, kuri izlaupa Latvijas valsti un apzog un iznicina latvieus tautu.
Inna
I
Vai sie tirgoni, kuri ar savu kontrofakta preci, kura ir nelegala un zemas kvalitates un bistama cilveku dzivibai, tiks tiesati un publiski nosauti Bikerniku meza vai Ulbroka? Kapec Latvij apret banditiem, zagliem, noziedziniekiem- politkiem, uznemejiem ir tada iecietiba? Varbut, ka Incukalna tos gudrona dikus pagaidam vel nevajag utalizet, lai tajos varetu samest visus Latvijas izlaupitajus un tautas apzadzejus, tautas iznicinatajus, kuri neierobezoti darbojas Latvija pedejos 26. gadus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas