Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Bēgot no policijas, BMW vadītājs tiek pie kriminālprocesa un iespaidīga naudas soda

Sestdien, 6. augustā, Aizkraukles novadā automašīnas BMW 728 vadītājs nepakļāvās atkārtotām un vairākkārtējām policijas darbinieku prasībām apturēt transportlīdzekli un bēga no policijas ekipāžas. Par izdarītajiem likumpārkāpumiem sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi un viens kriminālprocess.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki sestdienas vakarā, pildot dienesta pienākumus sabiedriskās kārtības nodrošināšanā un ceļu satiksmes uzraudzības jomā Bebru pagastā pamanīja automašīnu „BMW 728”, kas diennakts tumšajā laikā brauca bez ārējām apgaismes ierīcēm.

Ieslēdzot speciālās gaismas signālu, policisti piebrauca pie „BMW 728”, kura vadītājs uzsāka braukt atpakaļgaitā, apgriezās un uzsāka bēgšanu. Vadītājam vairākkārtēji, izmantojot skaļruni, tika izteiktas prasības apturēt transportlīdzekli, taču vīrietis ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un turpināja bēgšanu.

Pēc aptuveni pieciem kilometriem automašīna tika apturēta, autovadītājs to atstāja un turpināja bēgšanu kājām. Policisti vīrieti panāca un aizturēja. Pārbaudes laikā likumsargi noskaidroja, ka vīrietis pie stūres bija sēdies bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī 2,4 promiļu reibumā, par ko 1982. gadā dzimušo kungu amatpersonas nogādāja policijas iecirknī, kriminālprocesa uzsākšanai. Jāpiebilst, ka vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura likumpārkāpumiem.

Par pārējiem likumpārkāpumiem policijā sākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi. Par braukšanu bez iedegtām noteiktām ārējām apgaismes ierīcēm diennakts tumšajā laikā piemērots naudas sods 40 eiro. Par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli piemērots naudas sods 1500 eiro un atņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem. Savukārt par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu, kad vīrietis apturēja automašīnu un turpināja bēgšanu kājām, piemērots naudas sods 100 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas