Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Motociklists apdzīvotā vietā "lido" ar 123 km/h un bēg no policijas

Nedēļas nogalē policistiem nācās uzsākt pakaļdzīšanos, lai apturētu pārgalvīgu motociklistu, kurš apdzīvotā vietā traucās ar ātrumu, kas bija par 70 kilometriem stundā lielāks nekā atļautais, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

Pārkāpēju sestdien Grobiņā fiksēja policijas ekipāža netrafarētā automašīnā. Motobraucējs ar Suzuki markas motociklu apdzīvotā vietā atļauto 50 kilometru stundā vietā traucās ar ātrumu 123 kilometri stundā. Policistu prasības apstāties pārgalvis neievēroja un uzsāka bēgšanu.

Pārkāpējs bēga no Grobiņas līdz pat Liepājai pa Slimnīcas ielu, kur braukšanas ātrums sasniedza jau 200 kilometrus stundā. Bēgšanas laikā motociklists radīja vairākas bīstamas situācijas gan sev, gan citiem, tāpēc, lai viņu apturētu, Slimnīcas ielā policijas darbinieki to apdzina un nobloķēja ceļu.

Motociklu vadīja 1993. gadā dzimis vīrietis. Šobrīd saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 30. panta 1. daļu, vadītājam ir piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums.

Par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu vairāk par 60 kilometriem stundā ar mopēdiem, motocikliem, tricikliem, kvadricikliem, vieglajiem automobiļiem, kravas automobiļiem, kuru pilna masa nepārsniedz 7,5 tonnas vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi Apdzīvotas vietas sākums vai ar 533. ceļa zīmi Dzīvojamā zona, uzliek naudas sodu no 540 līdz 680 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz vienu gadu.

Savukārt par bēgšanu no likumsargiem pārkāpējam var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, kā arī naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka satiksmes noteikumu ignorēšana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Top komentāri

no 123 uz 200 km/h
n
Pēc pakaļdzīšanās uzsākšanas ātrums no 123 km/h pieauga līdz 200 km/h. Transportlīdzeklim piemītošā enerģija pieauga 2,64 reizes, bet bīstamība šajos ceļa apstākļos - aptuveni 20 reizes
Krējums Saldais
K
Poliči malači. A čalim paveicās. ASV šādus, kas neapstājas vienkārši atšauj. Varbūt mums arī tā vajag?
opā
o
Idioti,sāk jau mosties !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas