Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VP: Valsts svētku pasākumos Rīgā par sīkiem pārkāpumiem aizturēti trīs cilvēki

Latvijas valsts proklamēšanas 100.gadadienas pasākumi aizvadīti mierīgi un Rīgā tika aizturēti trīs cilvēki - viens par alkohola lietošanu publiskā vietā, divi par reklāmas stenda bojāšanu, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Kārtības policijas priekšnieks Artis Velšs.

Viņš norādīja, ka visā Latvijā bija daudz un dažādi pasākumi - gan lielajās pilsētās, gan mazākās apdzīvotās vietās, tāpēc policija uz pasākumiem skatās visas valsts kontekstā un strādāja pēc īpaši izstrādāta plāna.

Ārpus Rīgas pasākumos netika aizturēts neviens cilvēks, bet Rīgā tika aizturēts viens cilvēks par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā un divi par reklāmas stenda bojāšanu Vecrīgā.

"Rīgā vakar notika ļoti daudz pasākumi visas dienas laikā - sākot ar parādi, noslēdzoties ar gaismas šovu, kurus apmeklēja tūkstošiem cilvēku, bet par sīkiem pārkāpumiem tika aizturēti tikai trīs cilvēki, kas liecina, ka svētki aizvadīti mierīgi," sacīja Velšs.

Viņš piebilda, ka, iespējams, to veicināja fakts, ka VP šim pasākumam bija piesaistījusi vairāk darbiniekus nekā ikdienā, tāpēc kārtība tika nodrošināta visaugstākajā līmenī.

Velšs arī pauda, ka Rīgā bija ieradušies ļoti daudz iedzīvotāji no reģioniem un lielais apmeklētāju skaits radīja diskomfortu svētku apmeklētājiem un autovadītājiem.

Lai gan policija bija aicinājusi cilvēkus uz pilsētas centru nedoties ar automašīnām, tas tika darīts, tāpēc vislielākais saņemto sūdzību skaits bija par sastrēgumiem un gaidīšanu tajos.

"Tā bija dabiska situācija, ņemot vērā to apmeklētāju skaitu attiecīgajā laikā un vietā," piebilda VP Kārtības policijas priekšnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas