Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Zemgalē mēģina piekukuļot policistus, solot naudu un malku

Aizvadītās nedēļas nogalē Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Aizkraukles iecirkņa amatpersonām tika piedāvāti kukuļi, lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokolu noformēšanas. Vienā gadījumā tika solīts samaksāt 100 eiro, bet otrā – piegādāt sešus kubus malkas 180 eiro vērtībā. Abos gadījumos policija ir uzsākusi kriminālprocesu.

Piektdien, 27. martā, Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā vīrietis, vadot automašīnu Chrysler Voyager, nobrauca no ceļa braucamās daļas, uzbrauca ceļa zīmei un to nolauza. Kad notikuma vietā ieradās policisti, tika konstatēts, ka autovadītājs atrodas alkohola reibumā (2,4656 promiles). Cenšoties izvairīties no administratīvā pārkāpuma protokola noformēšanas par braukšanu alkohola reibumā, vīrietis piedāvāja policistam samaksāt 100 eiro. Par minēto faktu pret autovadītāju tika uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu, kā arī noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā un sastādīts ceļu satiksmes negadījuma reģistrācijas protokols.

Savukārt, sestdien, 28. martā, Pļaviņu novada Klintaines pagastā VP ZRP Aizkraules iecirkņa policisti pamanīja pa ceļu braucam automašīnu Audi bez transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmēm. Kad likumsargi aicināja autovadītāju apstāties, viņš nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apturēt mašīnu, un uzsāka bēgšanu.

Pēc neilga laika automašīna iebrauca kādas mājas pagalmā, un sarunā ar policistiem iesaistījās sieviete, kura solīja policistam piegādāt sešus kubus malkas 180 eiro vērtībā, lai transportlīdzekļa vadītājs netiktu saukts pie atbildības likumā noteiktajā kārtībā.

Arī šajā gadījumā ir uzsākta adminstratīvā lietvedība pret autovadītāju, bet pret sievieti policija ir uzsākusi kriminālprocesu par kukuļdošanu.

Likumsargi atgādina, ka atbilstoši Krimināllikuma 323. panta pirmajai daļai par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Šogad Zemgales reģionā par kukuļdošanu pavisam kopā uzsākti četri kriminālprocesi – divi Aizkraukles, viens Jēkabpils un viens Jelgavas iecirknī.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Mēģina piekukuļot ar malku, iepriekš nepajautājot vai ir krāsns!!!!!!!!!!!!!!!1
VVZ
V
Varbūt malka tika piedāvāta bez piegādes, varbūt nebija sausa, varbūt neskaldīta, varbūt vietām bija iepuvusi, varbūt ne no tādas sugas koka, varbūt ne vajadzīgajā garumā, varbūt malkas bija par maz utt. Pārāk daudz to "varbūt"...
solon
s
Nesen kkur redzēju aicinājumu noērtēt skaistāko eirorubli. Redz kur atbilde! : ) Latvijas skaistākais maksājuma līdzeklis, uzspiestā eirorubļa apstākļos, ir - malkas pagale! Skaudra realitāte ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas