Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Zemgales policisti likvidē vērienīgu nelegālu alkohola ražotni

Septembrī, par alkoholisko dzērienu nelikumīgu pārvadāšanu lielā apmērā, Zemgales reģiona policisti aizturēja vienu personu, kā rezultātā tika uzsākts kriminālprocess. Minētā kriminālprocesa ietvaros tika noskaidrota nelegālā alkohola ražotne un glabāšanas vietas, kā arī visas iesaistītās personas, portālu Diena.lv informē VP.

Šī gada novembrī, sankcionētas kratīšanas laikā, kādā no privātmājām Rīgā tika konstatēta liela apjoma nelikumīga alkohola ražotne, kurā tika izņemtas 1227 pudeles ar alkohola saturošu šķidrumu un dažādām etiķetēm: Jacob Scott Burbon viskey, Percovaja, Zolotaja kolekcija, Jamaica Black Captain Rum. Papildus tam tika izņemti 212 litri atšķaidīta spirta un 650 litri tīrā spirta, kā arī Ukrainas un Krievijas akcīzes markas, vairākas kastes ar dažāda veida korķiem, etiķetēm, uzlīmēm Duty free, 2240 tukšās stikla pudeles un autotransports, ziņo policisti.

Vienlaicīgi tika veiktas neatliekamās pirmstiesas izmeklēšanas darbības vēl piecās nelegālās produkcijas glabātuvēs, kur tika izņemts - 335 litri spirta un 203 pudeles ar alkohola saturošu šķidrumu, dažādas etiķetes, 3400 cigaretes Metro bez akcīzes markām, kā arī automašīna, kas aprīkota ar degvielas uzpildes iekārtu un mucu ar dīzeļdegvielu.

Saistībā ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju, izgatavošanu, glabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā, policisti aizturēja organizētu noziedzīgu grupu - sešas personas. Divām personām tiesa jau piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīta arī aizdomās turēto personu saistība citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Par šāda nozieguma izdarīšanu Krimināllikumā paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas