Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Abi Jaunjelgavas varmākas paliek nesodīti

Arī otram Jaunjelgavas vidusskolas 5. klases audzēknim, kas atzīts par vainīgu pirmklasnieka piekaušanā un par kura izslēgšanu no mācību iestādes jūnija sākumā lēma Jaunjelgavas domes deputāti, netiks piemērots neviens no soda mēriem. Tā otrdien lēma Vecumnieku novada domes administratīvā komisija.

"Kopš pārkāpuma brīža pagājuši vairāk nekā divi mēneši, un saskaņā ar likumu Par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu bērniem tas ir pietiekams pamats, lai lietu izbeigtu," uzreiz pēc sēdes Dienai atklāja komisijas priekšsēdētāja - neatkarīgā deputāte Līga Šķiliņa. "Galvenais ir nevis sodīt, bet gādāt, lai nekas līdzīgs neatkārtotos. Policijas lieta ir apjomīga, lielu daļu veido citu skolēnu liecības, taču tās ir pretrunīgas, tāpēc izmeklēšanu vajadzētu veikt atkārtoti. Taisnība būtu jānoskaidro līdz galam, jo pats zēns savu vainu neatzīst," uzskata L. Šķiliņa. Savukārt varmākas mātei par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu piešķirts maksimālais iespējamais - 100 latu - sods. Viņa gan Dienai norādīja, ka šo lēmumu apstrīdēs.

Jau ziņots, ka aprīļa beigās notikušajā vardarbībā Jaunjelgavas vidusskolā, kad tualetē tika piekauts pirmās klases skolēns, policija par vainīgiem atzina divus piektklasniekus. No soda izdevies izvairīties arī otram vainīgajam, jo, pamatojoties uz noilgumu, par viņa lietas izbeigšanu jūlija beigās nobalsoja arī Jaunjelgavas novada domes administratīvās komisijas locekļi. Jaunjelgavā dzīvojošā zēna mātei gan tika piemērots naudas sods, taču uz pusi mazāks. Savukārt cietušais pēc vairāku mēnešu uzturēšanās krīzes centrā Valmierā atgriezies mājās. Rehabilitāciju viņš turpinās par sabiedrības saziedotajiem teju četriem tūkstošiem latu, apmeklējot psihologu un citus speciālistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas