Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizdomas, ka Gulbenes novada deputātam no darba datora intīma sarakste

Gulbenē izcēlies skandāls saistībā ar novada domes priekšsēdētāja vietnieka Anda Caunīša iespējamiem iepazīšanās portāla apmeklējumiem darba laikā. Reģionālā laikraksta Dzirkstele rīcībā nonākusi informācija, ka Caunītis, iespējams, darba laikā no darba datora internetā meklējis meitenes intīmām attiecībām.

Laikraksta rīcībā ir arī sarakstes fotogrāfija - ekrānuzņēmums. Dome Dzirkstelei apstiprinājusi, ka erotiskā sarakste patiešām notikusi no tās datoriem.

Pirms divām nedēļām sazinoties ar pašu Caunīti, Dzirkstelei gan neizdevās gūt skaidrību. Viņš tikai sacīja, ka gribētu saprast, kam un kāpēc ir izdevīgi par viņu izplatīt nevalodas. No citiem komentāriem viņš atturējās. 

Anonīmais avots Dzirkstelei pārsūtījis, iespējams, savu un kāda vīrieša (noprotams, ka izmantoti segvārdi) pikantu erotisko saraksti portālā Inbox.lv, kur ir pieejama iespēja redzēt sūtītāja datora IP adresi. Atklājas, ka  ar dažādiem segvārdiem bieži sūtītas vēstules no Gulbenes novada domes tīkla datoriem, kas atrodas administratīvajā ēkā, kā arī kādā citā pašvaldībai piederošā ēkā. Tehniski neesot iespējams pateikt, konkrēti no kura datora vēstules sūtītas. 

To Dzirkstelei apstiprina Gulbenes novada domes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs, kuram laikraksts parādījis interneta IP adreses, no kurām notikusi erotiskā sarakste laikā no šā gada 1.maija līdz 8.jūlijam un no 13. līdz 30.septembrim. Nav identificējams, ka šo vēstuļu sūtītājs ir bijis tieši Caunītis, uzsver Stepanovs. Taču notikušais novada domes darbiniekiem licis vēlreiz apzināties, ka, stājoties darba līgumattiecībās, katrs ar savu parakstu ir apliecinājis apņemšanos darba vietā un darba laikā ievērot elementārās ētikas prasības. "Publiskajā telpā ir izskanējusī informācija, kuras patiesums vēl jāpierāda. Ir mesta ēna arī uz Gulbenes novada domi," norāda Stepanovs.

Visu rakstu lasiet laikraksta Dzirkstele 29.oktobra izdevumā!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas