Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar Covid-19 saslimis Daugavpils 16.vidusskolas audzēknis un divi Daugavpils siltumtīkli darbinieki

Sākot ar šodienu, vienai no Daugavpils 16.vidusskolas 9.klasēm mācības nodrošina attālināti, jo vienam no audzēkņiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja iestādes direktore Olga Dukšinska.

Sasirgušais skolēns ir apmeklējis skolu, tāpēc pieņemts lēmums par attālinātajām mācībām visiem klasesbiedriem. Dukšinska klāstīja, kas svētdien skola, Izglītības pārvalde un epidemiologi strādāja, lai apzinātu ģimenes un nodrošinātu attālināto mācību procesu.

Skolas personāls pirms mācību gada sākuma veicis Covid-19 testus, un tie bijuši negatīvi. Plānots, ka arī šonedēļ skolas darbinieki veiks testus. Tāpat iestādei līdz nedēļas vidum jāiesniedz plāns par turpmāko mācību procesa organizēšanu.

Plašāku informāciju Dukšinska nesniedza.

Skolas iekšējie noteikumi paredz, ka iestādē nedrīkst uzturēties trešās personas. Lai mazinātu skolēnu plūsmu saskarsmi, 1.-6.klašu skolēni mācās vienā kabinetā, 7.-12.klašu skolēni - pārsvarā vienā kabinetā. Skolēnu ēdināšana notiek piecos garos starpbrīžos. Taču izglītības procesā īstenotais modelis var tikt mainīts atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai skolā un valstī.

Savukārt pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste aģentūrai LETA pauda, ka par mācību procesa organizēšanu iestādēs gadījumos, ja konstatēts Covid-19, ir pilnvarota lemt Izglītības pārvalde.

Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) aģentūrai LETA norādīja, ka pašizolācija līdz 22.septembrim ir noteikta kopumā 26 skolēniem un astoņiem skolotājiem. Minētā skola bija viena no tām mācību iestādēm, kas izvēlējās nodrošināt skolotāju rotācijas, kamēr visi klases skolēni mācās tikai vienās telpās. Līdz ar to SPKC rekomendāciju vidū ir telpu dezinficēšana, telpu vēdīšana un darbinieku veselības stāvokļa novērošana.

Kā vēstīts, svētdien Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ziņoja, ka starp aizvadītajā diennaktī konstatētajiem sasirgušajiem ar Covid-19 viens ir bērns vecumā no desmit līdz 19 gadiem.

Tāpat vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta diviem pašvaldības a/s Daugavpils siltumtīkli darbiniekiem. Šņepste pastāstīja, ka Covid-19 testi veikti arī citiem uzņēmuma darbiniekiem, taču tie bijuši negatīvi. Plānots, ka pēc laika tiks veikti atkārtoti testi. Savukārt sasirgušie atrodas mājas karantīnā.

Neskatoties uz to, ka kopš septembra sākuma pilsētā vērojams saslimstības pieaugums, gan Daugavpils siltumtīkli, gan pārējie pašvaldības uzņēmumi un iestādes turpina darbu ierastajā režīmā. Šņepste uzsvēra, ka nevienam no domes vai pašvaldības iestāžu darbiniekiem nav konstatēts Covid-19.

Pašvaldībai arī neesot informācijas par iespējamiem Covid-19 perēkļiem pilsētā.

Saskaņā ar SPKC datiem Daugavpilī saslimstības pieaugums ir vērojams kopš septembra sākuma, un šajā laikā saslimušo skaits ir pieaudzis vairākkārt. Līdz svētdienai bija zināms par 21 ar Covid-19 sasirgušo pilsētā.

Augusta nogalē LETA ziņoja, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, Daugavpilī vienam skolēnam karantīnā tiks nodrošināts attālināts mācību process, jo viņa ģimenē konstatēta saslimšana ar Covid-19.

pievienots SPKC komentārs 7.rindkopā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas