Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Ar salmonelozi saslimušo skaits Liepājas bērnudārzā Liepiņa pieaug līdz 23

Ar salmonelozi saslimušo skaits Liepājas bērnudārzā Liepiņa pieaudzis līdz 23. Inficēšanās, visticamāk, saistīta ar higiēnas prasību neievērošanu bērnudārzā uz vietas, informēja Slimību profilakses un kontroles centra Komunikācijas nodaļas vadītāja Laura Ševčenko.

Saslimšanas gadījumi ir konstatēti trīs bērnudārza grupās. Epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā Slimību profilakses un kontroles centra epidemiologi konstatēja, ka bērni saslimuši laika periodā 8.marta līdz 11.martam.

Bērniem konstatēti vairāki saslimšanas simptomi - paaugstināta ķermeņa temperatūra, slikta dūša, vemšana, caureja un sāpes vēderā. Saslimšanas gaita ir vidēji smaga un viegla, un lielākā daļa bērnu ārstējas ģimenes ārsta uzraudzībā.

"Kaut arī epidemioloģiskā izmeklēšana turpinās, epidemiologi uzskata, ka inficēšanās iemesls ir bērnudārzā uz vietas ar salmonellas baktērijām kontaminēts piesārņots) un minētajām trīs bērnudārza grupām pasniegts ēdiens. Ēdiena kontaminācija, visdrīzāk, nav saistīta ar ēdiena piegādātāju, bet ir saistīta ar higiēnas prasību neievērošanu bērnudārzā uz vietas," informēja Ševčenko.

Epidemiologi bērnudārzam ir snieguši nepieciešamās rekomendācijas, kas jāievēro, lai šādi saslimšanas gadījumi turpmāk nenotiktu.

Salmoneloze ir bakteriāla infekcijas slimība, kam raksturīgas pēkšņas galvassāpes, drudzis, slikta dūša, sāpes vēderā, caureja, vemšana, dehidratācija (vecāka gadagājuma cilvēkiem un bērniem).

Kā ziņots, uzņēmums Zālītes A, kas sniedz ēdināšanas pakalpojumus Liepiņai, uzskata, ka bērnudārza audzēkņi ar salmonelozi, visticamāk, saslimuši, kontaktējoties vienam ar otru. Iespēja, ka saslimšana notikusi no bērnudārzā uzturā lietotā ēdiena, uzņēmuma skatījumā, ir maz ticama.

"Ja tas būtu no ēdiena, tad saslimšanas gadījumiem vajadzētu būt arī citās izglītības iestādēs, bet citur tādi gadījumi nav bijuši, iepriekš norādīja Zālītes A valdes locekle Ineta Kupše.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas