Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Atsevišķās pašvaldībās notiks akcija Diena bez auto

Eiropas Mobilitātes nedēļas 2019 ietvaros šodien un rīt vairākās pašvaldībās norisināsies akcija Diena bez auto, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Akcijas mērķis ir mudināt pilsētniekus izmantot videi draudzīgus pārvietošanās veidus, it sevišķi šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas tēmai atbilstošos - kājāmiešanu un braukšanu ar velosipēdu. Šogad pašvaldības organizējušas automašīnu satiksmes ierobežojumus ielām vai ielu posmiem, kā arī dažādas izklaidējošas un informatīvas aktivitātēs.

Pasākumā šogad piedalīsies Ādaži, Daugavpils, Gulbene, Liepāja, Ogre, Pļaviņas, Priekuļi un Valmiera.

Piemēram, šodien Liepājā notiks velobrauciens "Diena bez auto" uz nesen atvērto tūrisma objektu - redānu 14.novembra bulvārī 82/86, kur būs iespējams doties eksursijā ar gidu, baudīt atspirdzinājumus un muzikālus priekšnesumus, kā arī darbosies velo apkopes punkts.

Savukārt Valmierā šodien būs slēgta autosatiksme Ziloņu ielā, lai riteņbraucējiem un gājējiem dotu iespēju iepazīties ar jaunajiem infrastruktūras attīstības plāniem, iesaistīties interaktīvās aktivitātēs un doties izbraucienā caur Valmieru, lai paustu savus ierosinājumus par jaunu tūrisma riteņbraukšanas ceļu un objektu ieviešanu un novērtējumu par paveiktajiem uzlabojumiem.

Iedzīvotāji tiek aicināti ne tikai piedalīties pašvaldību rīkotajos pasākumos, bet arī izvēlēties dabai draudzīgus pārvietošanās līdzekļus, kā arī iespēju robežās ieviest šo paradumu ikdienā, rūpējoties par vidi, ogļskābās gāzes izmešu samazināšanu un veselības ieguvumiem no aktīva dzīvesveida.

Kā ziņots, no 16.septembra līdz 22.septembrim dažādās Latvijas pašvaldībās norisinās Eiropas Mobilitātes nedēļas pasākumi.

Šogad Mobilitātes nedēļas temats visā Eiropā ir "droša pastaigāšanās un braukšana ar velosipēdu". Dažādos pasākumos sabiedrība tiks mudināta vairāk pārvietoties ar kājām vai velosipēdu, vēršot uzmanību uz ieguvumiem, ko tā sniedz, proti, dabas resursu saudzēšana, kā arī ogļskābās gāzes mazināšana un veselības stiprināšana, piekopjot aktīvu dzīves veidu.

Mobilitātes nedēļas mērķis ir veicināt iedzīvotāju mobilitāti un "zaļu dzīvesveidu" mūsdienīgā "smart cities" jeb viedo pilsētu formā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas