Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bērsteliešus iebiedējuši divpadsmit gadus veci bērni

Apzagtas divas mājas un dzīvoklis, izsisti logi, izraisīti kautiņi, bet Rundāles novada Viesturu pagastu nav apsēdusi laupītāju banda. Vietējos iedzīvotājus tramīgus dara deviņus līdz 12 gadus vecu zēnu uzvedība, ziņo portāls bauskasdzive.lv.

Viesturiete Guna Lisovska puikas pazīst - viens no viņiem turpat netālu dzīvo. Sieviete stāsta, ka puika nācis ciemoties pie mazdēla.

Kādu dienu pārnākot, Guna pamanīja, ka mājai izsisti divi logi un telpās bijuši svešinieki. Par notikušo ziņojot pašvaldības policistam, bērsteliete uzzināja, ka viņš kopā ar sociālajām darbiniecēm meklē zēnus, kuri nav bijuši skolā, portālam stāstīja sieviete. Viesturu ciemata iedzīvotāji norādījuši uz netālo šķūni, pie kura puikas manīti. Durvis aizslēgtas, bet aizmugurē izlauzti dēļi. Policista aicināti, pusaudži izlīduši dienas gaismā, bet viņu kabatās bija Gunas mājā nozagtās lietas, stāsta Laima Artimoviča, novada sociālā dienesta speciāliste.

Tomēr viņus nedrīkst saukt par Bērsteles bandu un bandītiem, kā tas darīts raidījumā vienā no Latvijas televīzijas kanāliem, brīdina Uldis Dzidrums, Rundāles pašvaldības policists. "Tie ir bērni, kuru tiesības sargā likums. Taču tie ir neaudzināti, nepieskatīti bērni, kuriem ir pārāk daudz brīva laika, un pie tā vainojami gan vecāki, gan puiši paši. Viņi snieguši paskaidrojumus Valsts policijā, savu vainu atzinuši un nodarīto nožēlo. Tāpēc arī kriminālprocess nav sākts, jo likumpārkāpumus izdarījušās personas ir jaunākas par 14 gadiem, kad iestājas kriminālatbildība. Uz viņiem var attiecināt audzinoša rakstura piespiedu līdzekļu piemērošanu, to izlems tiesa," portālam stāstīja policists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

"Stūra mājas" ekspozīciju apmeklētājiem neslēgs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlaboš...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas