Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Carnikavas novada dome lūdz SM finansēt tilta būvniecību

Carnikavas novada dome nosūtījusi atklātu vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim, Satiksmes ministrijai, VAS Latvijas Dzelzceļš, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ar aicinājumu piešķirt finansējumu jauna gājēju un riteņbraucēju tilta būvniecībai, portālu Diena.lv informēja domes pārstāve Sollija Lipore.

Carnikavas novadā Gaujas upi šķērso divi tilti - autoceļa tilts, kas atrodas uz Via Baltica šosejas un ir tālu no novada administratīvā centra Carnikavas, un dzelzceļa tilts, kas savieno Carnikavu un Gaujas ciemu, bet nav paredzēts gājējiem un riteņbraucējiem.

Domē informēja, ka iedzīvotāji, it sevišķi bērni un jaunieši, visbiežāk izvēlas Gaujas upi šķērsot pār dzelzceļa tiltu, kas viņuprāt, ērtāk lietojams, tomēr bīstams dzīvībai. Pēdējos gados uz šī tilta ir cietuši un bojā gājuši vairāki novada iedzīvotāji.

Carnikavas novada dome vēlas pievērst Latvijas valdības uzmanību ārkārtas situācijai satiksmes drošības jomā Carnikavas novadā un aicina atbalstīt pašvaldību ar finansējumu gājēju tilta izveidei pār Gauju, bet VAS Latvijas Dzelzceļš - nodrošināt tās īpašumā esošā dzelzceļa tilta norobežošanu un veikt visas nepieciešamās darbības, lai gājēju un riteņbraucēju kustība pār dzelzceļa tiltu nebūtu iespējama. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas