Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Daugavpilī būs iespēja izvēlēties vakcīnu pret Covid-19

Daugavpilī iedzīvotājiem pašlaik būs iespēja izvēlēties vakcīnu pret Covid-19, otrdien žurnālistiem sacīja pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska (Mūsu partija).

Viņa klāstīja, ka pašvaldība saziņā ar Veselības ministriju un Vakcinēšanas projekta biroju ir panākusi, ka uz pilsētu tiek piegādātas dažādas vakcīnas.

Šonedēļ, sākot pedagogu vakcinēšanu, būs iespējams izvēlēties AstraZeneca, Moderna vai Pfizer/BioNTech vakcīnu.

"Daugavpilī tagad ir pieejamas arī citas vakcīnas, un tieši izglītības darbiniekiem būs iespēja izvēlēties," apgalvoja Jankovska.

Vienlaikus dome sadarbībā ar atbildīgajām iestādēm veic sabiedrības, tostarp pedagogu, izglītošanu un informēšanu par vakcinēšanās nozīmi. Tāpat pedagogi tiek aptaujāti par viņu vēlmi saņemt vakcīnu.

"Mēs zinām situāciju un pilsētnieku viedokli," komentēja Jankovska, piebilstot, ka ikdienas sanāksmēs ar ministriju tiek aktualizēti vietējo viedokļi par vakcinēšanos.

Komentējot, vai pašvaldība neplāno vērsties valdībā ar lūgumu sagādāt Krievijā izstrādāto vakcīnu Sputnik V, Jankovska sacīja, ka "mēs visi saprotam, ka dzīvojam Eiropas Savienība (ES), un varam izmantot tās vakcīnas, kas atļautas ES". Vienlaikus viņa atzina, ka, ņemot vērā pēdējā laikā izskanējušās ziņas par vakcīnas blaknēm, nav zināms, vai pēc iespējamās Sputnik V iegādes pilsētnieki būs atvērtāki vakcinēšanai.

Pašlaik pret Covid-19 vakcinēti 3600 daugavpiliešu. Aptuveni viena ceturtdaļa no viņiem saņēmusi abas vakcīnas devas.

Jau ziņots, ka vakar pirmo poti pret Covid-19 saņēma 1902 personas, bet otro 47, tādējādi kopā savakcinējot 1949 cilvēkus, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Latvijas Atvērto datu portālā otrdienas rītā pēc kārtējā divu dienu pārtraukuma publicēti jaunākie NVD dati par vakcinētajiem pret Covid-19. No šiem datiem redzams, svētdien un pirmdien Latvijā kopumā veiktas 2036 vakcīnas pret Covid-19 injekcijas, visaktīvāk potēts pirmdien, 12.aprīlī, kad savakcinēja 1949 cilvēkus. Svētdien kopumā poti pret Covid-19 saņēmuši 87 cilvēki, no tiem pirmo poti saņēma 86, bet otro tikai viens.

Vakcinēto cilvēku skaits centralizēti apkopotajā statistikā vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus par savām veiktajām vakcīnām dara zināmus NVD tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Tomēr pagājušajā nedēļā vidēji vienā dienā tika sapotēti 4125 cilvēki, kas ir par 30% vairāk nekā tas bija vienu nedēļu iepriekš, kad vidēji dienā tika sapotēti 3183 cilvēki.

No poti pret Covid-19 saņēmušajiem vairāk nekā puse jeb 966 bijuši seniori vecumā virs 60 gadiem. Pie vakcīnas tikuši arī 554 hroniskie slimnieki un 140 personas no citas paaugstinātas riska grupas. Tāpat pirmo poti vakar saņēmuši 76 izglītības iestāžu darbinieki.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 153 653 cilvēki, bet abas devas - 26 440 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, 2021.gada 1.janvārī Latvijā provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 līdz šim varētu būt saņēmuši 8,11% iedzīvotāju, bet abas - 1,40% iedzīvotāju.

pievienota 4.-5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas