Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Iecava apsver iespēju iegūt pilsētas statusu

Aprīlī Iecavā notiks publiskā apspriešana Par Iecavas novada pilsētas statusa noteikšanu Iecavas ciemam, lēmusi novada dome.

Iedzīvotāji līdz aprīļa beigām aicināti izteikt viedokli par novada pilsētas statusa noteikšanu Iecavas ciemam. Aptaujas anketu drukātā veidā varēs saņemt, aizpildīt un iesniegt pašvaldības administrācijas ēkā, novada bibliotēkās un citās pašvaldības iestādēs. Saite uz aptaujas elektronisko versiju un aptaujas forma drukāšanai būs pieejama arī pašvaldības mājaslapā.

Domē skaidroja, ka, vērtējot pēc Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā noteiktajiem kritērijiem, Iecava atbilst pilsētas statusam - tajā ir vairāk nekā 2000 iedzīvotāju, Iecava ir novada izglītības, kultūras, tūrisma, sporta un komercdarbības centrs ar attīstītu inženierinfrastruktūru un ielu tīklu.

Pilsētas statusa piešķiršanas gadījumā Iecava ar savu iedzīvotāju skaitu 77 Latvijas pilsētu vidū varētu ierindoties 30.-35.vietā. Saskaņā ar Iedzīvotāju reģistra datiem Iecavas novadā deklarēti 9008 iedzīvotāji, no tiem 5759 jeb 64% novada iedzīvotāju - tieši Iecavā.

Iecavas novada attīstības programmā 2013.-2019.gadam minēts, ka novada centrs - Iecava - turpina pilnveidoties kā pilsēta ar labas kvalitātes komunālās saimniecības un sociālajiem pakalpojumiem. Arī Iecavas novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijā ir paredzēta Iecavas ciema iespējamā statusa maiņa uz pilsētu.

Publiskās apspriešanas sapulce par šo jautājumu notiks 24.aprīlī plkst.18 Iecavas kultūras namā.

Top komentāri

Caurlaides par caurbraukšanu
C
Iecavai jānokārto pilsētas statuss un tad varēs ieviest maksas caurlaides par caurbraukšanu. Kā Jūrmalā
trusis nejaukais
t
jaa davai, normaala pilseeta
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas