Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ievērojami pieaudzis Siguldas viesu skaits

Pirmajā pusgadā 56% no Siguldā reģistrētajiem nakšņotājiem bijuši ārvalstu tūristi, aģentūru LETA informēja Siguldas novada pašvaldībā.

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka lielākais vairums Siguldas apmeklētāju ir no Latvijas, Vācijas, Igaunijas, Krievijas un Lietuvas.

Tas norāda uz tūrisma jomas stabilu izaugsmi un nepieciešamību piesaistīt jaunus tūrisma produktus, kā arī paplašināt esošās vai būvēt jaunas tūristu mītnes, uzskata Siguldas novada domē.

Rekordlielus rādītājus uzstādījis Gūtmaņalas Tūrisma informācijas centrs, šā gada pirmajā pusgadā uzņemot 102 007 tūristus, kas ir par 70% vairāk nekā pērn šajā periodā. Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6 šā gada pirmajā pusē paviesojušies 20 887 tūristi, kas ir par 34% vairāk nekā atbilstošajā laika posmā 2018.gadā.

Tāpat pieaudzis gan apkalpoto personu skaits, gan pavadīto nakšu skaits Siguldas novada naktsmītnēs. Šogad apkalpotas 23 725 personas, kas ir par 6,6% vairāk nekā 2018.gada pirmajā pusgadā, kā arī par 5,8% pieaudzis viesu pavadīto nakšu skaits. Patlaban vidējais viesu uzturēšanās ilgums tūristu mītnēs Siguldā ir 1,4 naktis.

Livonijas ordeņa Siguldas pili šā gada pirmajā pusgadā apmeklējuši 29 996 tūristi, kas ir par 12% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā.

Pašvaldība norādīja, ka viesi no Latvijas, Krievijas, Vācijas un Spānijas novērtējuši Siguldas pils kvartāla vasaras koncertus, kino vakarus un citus kultūras notikumus, tos apmeklējot.

Pašvaldībā informēja, ka Siguldā un Gaujas senielejā sācies zelta rudens, kuru var vērot vairākos pastaigu maršrutos Siguldā un tās apkārtnē, aptverot Gaujas senielejas labākās skatu vietas, Turaidas gravas un alas, kā arī Gaujas krastus no Siguldas līdz Rāmkalniem.

Šajā sezonā, atzīmējot latviešu izcilā komponista Alfrēda Kalniņa 140 gadu jubileju, ikvienam ir iespēja izstaigāt īpašu pastaigu maršrutu "Alfrēdam Kalniņam 140", kurā iekļautas komponista nozīmīgākās vietas Siguldā. 

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
Siguldas popularitātes galvenais iemesls ir tas, ka to ir viegli sasniegt ar vilcienu. Cilvēki, kas atbrauc uz dažām dienām uz Rīgu un neīrē mašīnu, vienu vai 2 dienas grib reizēm izbraukt ārpus pilsētas. Tā kā autobusu grafiki ir nepārskatāmi un nesaprotami, tie nerādās google maps un šoferi nerunā angliski, tāpēc nav skaidrs, kur jāizkāpj, tad brauc tur, kur tiek ar vilcienu: Jūrmala, Sigulda un Cēsis. Brauktu jau arī uz Kolku vai Sabili, bet nokļūšana tur nav tik vienkārša. Pat Rundāles pils ir diezgan nereāli latviski nesaprotošam cilvēkam ar sabiedrisko.
Maruta
M
Siguldai vajag platākas ielas,vairak stāvlaukumu un normālu ēdināšanu.
rūgtā patiesība
r
Piemēram, tā pati Rundāles pils, pēc visa spriežot, nemaz nemēģina piesaistīt tūristus. Ieejiet viņu mājaslapā un pamēģiniet no briesmīgajā angļu valodā uzrakstītās informācijas, saprast, kā tur nokļūt. Kaut kādi nesakarīgi autobusu maršruti, bet nav nosaukta pietura, kur jākāpj ārā, nav norādīts, cik tā pietura tālu no pašas pils. Nekas nav. Tikai sausi, neinteresanti apraksti par pili, dārzu un arhitektoniskām detaļām angļu valodā, kas īsti nav angļu valoda. Tā ir latviešu valoda ar angļu vārdiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas