Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Prasības izstrādātas tā, ka tām atbilstu vien tādi dārgi spēkrati kā BMW X7 un Audi Q7

IUB iejaukšanās izgāž Ogres domes luksus vēlmes

Pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) iejaukšanās Ogres novada pašvaldība pārtraukusi ekskluzīvu automašīnu iepirkumu domes vadības vajadzībām, ceturtdien ziņoja Latvijas Radio.

Četru jaunu transportlīdzekļu nomas konkursu Ogres novada pašvaldība izsludināja 12. februārī. Dīleru piedāvājumus bija plānots atvērt pēc divām nedēļām. Latvijas Radio noskaidroja, ka iepirkuma uzvarētājs būtu tas, kas piedāvātu prasībām atbilstošus spēkratus, kā arī mašīnas uz Ogri piegādātu jau pēc divām nedēļām vai agrāk.

Dome iepirkumā vēlējusies sagādāt četras mašīnas - divus apvidus auto un vēl divus vidējas klases. Latvijas Radio ziņoja, ka tehniskās prasības pašvaldība izstrādājusi ļoti detalizēti, norādot ne tikai platumu, garumu un augstumu, bet arī tādas bāzes modeļos neietilpinātas un līdz ar to iepirkumu sadārdzinošas lietas kā metāliskas krāsas virsbūve, tumšas ādas salons, multifunkcionāla ādas stūre ar radio un telefona vadību, papildu logu tonējums, apsilde ar pulti, arī jumta reliņi un gumijas paklājiņu komplekts.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (NA) Latvijas Radio apgalvojis, ka par ekskluzīvo mašīnu iepirkumu viņš neko nezina. Automašīnas arī neesot bijušas paredzētas viņam, jo mērs jau desmit gadus braucot ar savu personīgo automašīnu.

Tikmēr Ogres pašvaldības izpilddirektors Pēteris Špakovskis radio vairākkārt uzsvēris, ka pēc IUB iebildēm nomas konkurss ir pārtraukts. Viņš stāstījis, ka pašvaldībai nav bijis pieredzes šādu iepirkumu izsludināšanā, tādēļ kļūdīties ir iespējams.

Špakovskis noliedzis, ka bijuši noskatīti jau konkrēti mašīnu modeļi, kā arī norādījis, ka iepirkumu sastādījuši paši, skatoties esošo piedāvājumu tirgū.

Izpilddirektors arī norādījis, ka transportlīdzekļi paredzēti administrācijas darbiniekiem un vadībai, tostarp pašvaldības priekšsēdētājam.

Sazinoties ar vietējiem auto dīleriem, Latvijas Radio secinājis, ka domes prasības varētu izpildīt, piegādājot BMW X7, Audi Q7 vai Volvo marku automašīnas.

Ogres novada pašvaldība, uzlabojot iepirkumu, plāno to sludināt no jauna.

Top komentāri

Ogrē
O
Dome, kas turpina zagt. Aizrotētas samazgas no finanšu policijas tagad lemj par pašvaldības iepirkumiem.
ivars
i
ogres dome grib jaunus auto,ikšķiles "papiņi" paši sev pārdod un pērk domes īpašumus...viss notiek!!!!Pūces k-gam un KNABAM vajadzētu šīs abas pašvaldības savā kontrolē paņemt,ne tas vien izlīdīs!
Ogres bomži ožu zaudējuši
O
Tūdalu bomži uzdzīvo par valsts naudu.Nekaunīgie bomzīgie kpss pederasti sagribēja ar x7 pavizināties.Jums smirdoņas ar Moskviču jābrauc ogres tūdalu samazgas zaglīgās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas