Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Jelgavā puse no pārbaudītajiem suņiem nav čipēti un reģistrēti

Lai arī šogad spēkā stājusies obligāta prasība par suņa čipēšanu, Jelgavas Pašvaldības policijas dati liecina, ka tikai apmēram pusē gadījumu, kad suni izdevies notvert un pārbaudīt, tas bijis čipēts un reģistrēts, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Pašvaldības policija ik mēnesi saņem vidēji 11 izsaukumus, kas saistīti ar suņiem, lielākoties tiek ziņots par klaiņojošiem suņiem un suņu uzbrukumiem.

"Pārbaudot dzīvnieku, tiek konstatēts, ka tas ir čipēts, bet nav reģistrēts, tādējādi ar viņa saimnieku sazināties nav iespējams. Reizēm šādos gadījumos policiju izsauc kaimiņi, jo suns iekļuvis viņu teritorijā, un tad īpašnieks savu mājdzīvnieku atgūst tikai tāpēc, ka kaimiņi viņu atpazīst. Bet, ja suns aizklīstu tālāk par savu ielu vai mikrorajonu, iespējams, saimnieks viņu tā arī neatgūtu," čipēšanas un reģistrēšanas nepieciešamību pamatoja pašvaldībā.

Ja ar saimnieku sazināties neizdodas, dzīvnieks tiek nogādāts Latvijas Lauksaimniecības universitātes dzīvnieku patversmē. Braucot pakaļ sunim uz patversmi, saimniekam jārēķinās ar izdevumiem par suņa uzturēšanos, čipēšanu, reģistrēšanu, vakcinēšanu, ja tas nav veikts, jo to paredz normatīvie akti.

Pašvaldībā skaidroja, ka biežākā dzīvnieku saimnieku kļūda ir tā, ka čips nav reģistrēts Lauksaimniecības datu centra vienotajā datubāzē - tas nozīmē, ka no čipa nav iespējams nolasīt informāciju un tas savu funkciju nepilda.

Saskaņā ar Jelgavas pašvaldības saistošajiem noteikumiem saimniekam par suni, kurš sasniedzis sešu mēnešu vecumu, jāsamaksā pašvaldības nodeva - seši eiro gadā.

 

Top komentāri

rūgtā patiesība
r
Un cik ir vakcinēti? Kaut vai elementāri pret trakumsērgu. Un cik ir kaut cik apmācīti un socializēti... kādi 10% labākajā gadījumā. Pārējos ne saimnieks spēj adekvāti kontrolēt, ne iemācīti nekvankšķēt bez vajadzības. Suņu turēšanas kultūra Latvijā ir ārkārtīgi zema.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas