Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Jelgavas slimnīcā jauni metilspirta šķīduma upuri nav uzņemti

Kopš trešdienas pusdienlaika Jelgavas slimnīcā vairs nav uzņemti jauni pacienti, kuri būtu saindējušies ar metilspirta šķīdumu, aģentūru LETA informēja Jelgavas pilsētas slimnīcas virsārste Solveiga Ābola.

Slimnīcā vēl ārstējas daži pacienti, kuri nonākuši ārstniecības iestādē pēc indīgās dziras lietošanas. Viņu dzīvībai briesmas nedraudot, tomēr saistībā ar ilgstošu alkohola lietošanu viņiem ir arī citas veselības problēmas, skaidroja virsārste.

Iepriekš tika ziņots, ka pavisam Jelgavas slimnīcā pēc indīgās dziras lietošanas tika nogādāti 12 cilvēki, no kuriem puse slimnīcā mirusi. Tomēr tagad noskaidrojies, ka vienā gadījumā pacients nebija saindējies ar metilspirta šķīdumu, līdz ar to kopējais pēc indīgās dziras lietošanas slimnīcā nogādāto cilvēku skaits ir 11, informēja Ābola.

Jelgavas slimnīcā pēc saindēšanās ar metilspirtu līdz šim miruši seši cilvēki, taču saskaņā ar policijas informāciju pavisam no nelegālā alkohola lietošanas miruši septiņi cilvēki. Vismaz viens nāves gadījums nav attiecināms uz Jelgavas slimnīcu.

Pēc indīgās dziras lietošanas saskaņā ar oficiālo informāciju miruši jau septiņi cilvēki - piecas sievietes, kuras dzimušas 1949., 1966., 1973., 1979. un 1989.gadā, kā arī 1927.gadā un 1963.gadā dzimuši vīrieši.

Runājot par notikušo traģēdiju Jelgavā, kurā no nelegālā alkohola lietošanas gāja bojā vairāki cilvēki, Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šodien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja, ka viss sācies no legāla metanola 25 litru kannas, kura bijusi atbilstoši marķēta, nonākšanu nelegālā tirdzniecībā. Viens cilvēks to iegādājies un nodevis starpniekiem. Tālāk metanols, kas ir inde, atšķaidīts un nonācis apritē. Policijas darbinieki vienā no "točkām" arī atraduši šo kannu.

Tagad policijas uzdevums esot noskaidrot, kurā brīdī inde kļuvusi par tirgojamu alkoholu un ko kurš no iesaistītajiem ir zinājis.

Kā ziņots, saistībā ar saindēšanās gadījumiem policija sākusi kriminālprocesu. Aizturētas piecas personas. Jelgavas tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu četrām personām, bet piektajai aizturētajai personai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Izmeklēšanas laikā veiktas kratīšanas divās nelegālā alkohola tirdzniecības vietās Kazarmes un Katoļu ielā Jelgavā. Policisti brīdina iedzīvotājus neiegādāties un nelietot jebkādu apšaubāmas izcelsmes alkoholu, bet, ja kāds to ir iegādājies, tad nekādā ziņā to nelietot un nedot citām personām, sekot līdzi savam veselības stāvoklim, ja tas pasliktinās, nekavējoties sazināties ar medicīnas iestādi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas