Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Kuldīgas novada dome neizpratnē, ka valsts garantētās atlīdzības izmaksa uzticēta Citadelei

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa ir neizpratnē, kādēļ Citadele izvēlēta par banku, kas _Latvijas Krājbankas _noguldītājiem nodrošinās valsts garantētās atlīdzības izmaksu. Viņasprāt, tas tikai vēl vairāk pasliktinās šīs bankas klientu situāciju.

"Tas ir nožēlojami, ka atkal cieš mazpilsētu un lauku iedzīvotāji, jo Kuldīgā nav bankas Citadele filiāle. Bija jāizvēlas banka ar visplašāko filiāļu skaitu ārpus Rīgas, kas izmaksās garantētos noguldījumus. Gan SEB bankai, gan Latvijas Hipotēku un zemes bankai, kas ir valstij piederoša banka, ir daudz plašāks filiāļu un norēķinu grupu tīkls ārpus Rīgas," Dienai norādīja I.Bērziņa.

Kuldīgas novada iedzīvotājiem tuvākā bankas Citadele filiāle ir Saldū, kas atrodas 54 km attālumā no Kuldīgas.

"Skumīgi, ka šajā vienā no vecākajām bankām Latvijā, kam ļaudis uzticējās vēl padomju laikos, cilvēkiem jāviļas. Jau toreiz pie rubļa vērtības zaudēšanas un naudas maiņas cilvēki zaudēja milzu naudu. Uzraudzība banku sektorā nav veikta pietiekami un kārtējo reizi ir zaudēta nauda. Redzot rindas pie Latvijas Krājbankas bankomātiem un radušās problēmas naudas saņemšanā, jāsaka, ka bankas klienti ir nostādīti nožēlojamā situācijā," komentēja Kuldīgas novada pašvaldības priekšsēdētājas vietnieks Aleksandrs Lange.

Latvijas Krājbankas Kuldīgas klientu apkalpošanas centram oktobra pēdējā dienā bija 9 850 klientu fizisko personu un 411 juridisko personu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas