Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kuldīgas novada pašvaldība vērsīsies policijā saistībā ar Ziemassvētku egles nodegšanu

Kuldīgas novada pašvaldība vērsīsies Valsts policijā (VP) ar iesniegumu par zaudējumiem, kas nodarīti pašvaldībai, kad 1. janvāra vakarā pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ Kuldīgas Pilsētas laukumā nodegusi Ziemassvētku egle, portālu Diena.lv informēja Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Signeta Lapiņa. Pēc sākotnējām aplēsēm zaudējumi ir vairāk nekā 2500 eiro apmērā.

"Ir tik ļoti žēl par notikušo ne tikai no praktiskās puses, jo tie ir lieli finansiālie zaudējumi pašvaldībai, bet arī emocionāli, jo egle uzskatāma par galveno svētku simbolu, turklāt tā bija dekorēta ar bērnu un vecāku veidotajiem rotājumiem. Pie egles novietota arī bērnu veidotā ziedojumu kaste. Ik dienu varēja redzēt, kā bērni ar vecākiem kasti papildina ar pārtikas produktiem. Labi, ka kaste ugunsnelaimē nav cietusi," par atgadījumu nožēlu pauž Kuldīgas novada pašvaldības māksliniece Inese Sulojeva.

Lapiņa arī norāda, ka šajā gadā Kuldīgas rotājumi no vandālisma cietuši vairāk nekā citus gadus – estrādes parkā izdemolēti septiņi koki, ap kuriem bija izvietotas lampiņu virtenes, saplēstas lampiņu virtenes pieciem kokiem pie Kuldīgas Galvenās bibliotēkas. "Lampiņas ir plēstas, grieztas ar nazi vai šķērēm. Daļa lampiņas tika sabojātas jau pirms svētkiem. Žēl, ka mums ir cilvēki, kuriem ir tāda kultūra," piebilda Sulojeva.

Pilsētas laukumu rotāja 7 metrus augsta egle, kas bija izrotāta ar 70 metrus garām Ice Light mirgojoša "lietus" lampiņu virtenēm, 70 metrus garām oranžas krāsas lampiņu virtenēm, 10 lielām spīdošām pārsliņām, kā arī ar 45 apgleznotām bumbām, kuras tapušas ar bērnu, vecāku un skolotāju palīdzību – ikvienam bija iespēja tās apzīmēt vai citādi izdekorēt.

SIA Kuldīgas komunālie pakalpojumi 1. janvārī cietušo egli Pilsētas laukumā ir demontējuši. Kuldīgas novada pašvaldības policija sniedz visu tās rīcībā esošo informāciju, lai VP varētu noskaidrot notikušā apstākļus un egles aizdegšanās iemeslu.

Top komentāri

Šeit morāle ir tikai viena-ATBILDE
Š
Šoreiz stāsts nav par izmaksām, bet gan par to, ka starp mums ir tādi cilvēki, kuri iznīcinās visu līdz pēdējam, un te nav nozīmē 2000 vai 20 EUR. Man tiešām ļoti žēl.
Kas par atbildi, kas NEKO neatbild?
K
Žēlot vajaga tos kaķus un suņus, kas bez jebkāda palīga atstāti, un kurus IZNĪCINA tiešā un pārnestā nozīmē. Kā liecina Bībele, cilvēks NAV labāks par dzīvnieku, un kas gan ir egle, kuru tāpat izmet laukā, pret likteņiem un traģēdijām?
Miķelis Platacis
M
Dzīres un uzdzīve Kuldīgā - veca lieta, un tur tiek astronomiskas summas izšķiestas. Bet elementārām lietām (kas ikvienā valstī būtu prestiža jautājums), kaut vai, dzīvnieku patversmei - naudas neiznāk. Kamēr Kuldīga būs pilsēta ar (degradēto) Bērziņas dvēseli, nekā laba negaidiet!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas