Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kuldīgas novadā varēs saņemt pašvaldības atbalstu vēsturisko ēku restaurācijai

Kuldīgas novada iedzīvotāji varēs saņemt pašvaldības atbalstu vēsturisko ēku restaurācijai un konservācijai, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Visu oktobri iedzīvotāji varēs pieteikties pašvaldības rīkotajam konkursam, kurā iespējams saņemt līdzfinansējumu Kuldīgas pilsētas vēsturiskā centra ēku, kā arī Kuldīgas novadā esošo valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā ietverto ēku restaurācijai un konservācijai.

Iedzīvotāji varēs saņemt pašvaldības līdzfinansējumu līdz 50% apmērā no kopējām ēkas restaurācijas vai atjaunošanas izmaksām, bet ne vairāk kā 10 000 eiro nesošo konstrukciju atjaunošanai un ne vairāk kā 5000 eiro citos gadījumos. Konkursu pašvaldība organizē ar mērķi saglabāt Kuldīgas vecpilsētas un novada unikālās vēsturiskās apbūves autentiskumu, skaidroja Kuldīgas domē.

Saskaņā ar konkursa nolikumu konkursā atbalstītie projekti pilnībā būs jārealizē līdz 2018.gada 30.novembrim.

Četru gadu laikā, kopš pašvaldība sniedz atbalstu vēsturisko ēku restaurācijai un atjaunošanai, darbi veikti 41 vecpilsētas ēkā un piecos pieminekļos (baznīcās un muižās) lauku pagastos. Kopš 2014.gada pašvaldība šim mērķim piešķīrusi vairāk nekā 277 000 eiro. Kā skaidroja domē, finansējuma apjoms katru gadu atšķiras, jo ir atkarīgs no tā, cik objekti pieteikti šai programmai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas