Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijas austrumos nepacietīgākie makšķernieki jau atklājuši bļitkošanas sezonu

Lai gan Latvijā sals novērojams vien dažas dienas, valsts austrumos nepacietīgākie makšķernieki jau atklājuši bļitkošanas sezonu, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīga, 21.nov., LETA. Lai gan Latvijā sals novērojams vien dažas dienas, valsts austrumos nepacietīgākie makšķernieki jau atklājuši bļitkošanas sezonu, noskaidroja aģentūra LETA.

Aktuālajos makšķernieku forumos pagaidām informācija ir skopa, taču pirmās ziņas ienākušas par lomiem no ledus Rēzeknes pusē.

Savukārt aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka makšķernieki tikuši uz ledus Dagdas un Ludzas apkārtnē, tuvāk Latvijas pierobežai.

Kā aģentūru LETA informēja dabas entuziasts un aktīvs makšķernieks Māris Olte, Vidzemes augstienē ledus sasalis kopā ar sniegu un ir neizturīgs.

Pārbaudot situāciju kādā 12 hektārus lielā Vidzemes ezeriņā, Olte novēroja, ka ledus ir ļoti nevienmērīgs. Tālāk no krasta sniegā redzams tumšs plankums, kas liecinot, ka sniegs nospiedis ledu un virs tā uzplūdis ūdens. Savukārt pie krasta ledus bija caursitams ar kājas spērienu un bija vien dažus centimetrus biezs.

"Neiesaku līst Vidzemē uz ledus," uzsvēra Olte.

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati, pēdējās dienās Latgalē, Vidzemes austrumos un atsevišķās vietās Zemgalē gaisa temperatūra pazeminājās zem mīnus 7 grādiem.

Kā ziņots, cilvēka svaru var izturēt ledus, kas sasalis bez sniega vismaz piecu centimetru biezumā.

Dodoties uz ledus, obligāti jāņem līdzi speciāls aprīkojums drošībai. Nepieciešama ledus cērte, ar kuru pārbauda katru soli pārvietojoties pa ledu, jo tas uzsalst nevienmērīgi. Jābūt līdzi auklai, lai palīdzētu izkļūt sausumā ledū ielūzušam kolēģim, kā arī dzelkšņiem jeb tā dēvētajiem kaķa nagiem, ar kuru palīdzību var izkļūt uz ledus, ja gadījies ielūzt.

Katru ziemu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests brīdina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem un nekāpt uz nedroša ledus. Savukārt vairākas pašvaldības, tostarp Rīga, katru ziemas sezonu nosaka ūdenstilpes, uz kuru ledus kāpt nedrīkst.

Papildināta, pievienojot 4. - 6. rindkopu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas