Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Liepiņš atbrīvots no Ozolnieku novada domes priekšsēdētāja amata

Piektdien no amata atbrīvots Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA), aģentūra LETA uzzināja domes sēdē.

Par Liepiņa atbrīvošanu nobalsoja deviņi no 15 deputātiem - Latvijas Zaļās partijas pārstāvji Jānis Kažotnieks un Andris Ozoliņš, no Latvijas Zemnieku savienības ievēlētie Dina Štelmahere, Ervins Vēveris, Pēteris Veļeckis un Jānis Valerts, kā arī Uldis Ainārs (V), Igors Orlovs (S) un Artūrs Semjonovs (NA).

Pēc atbrīvošanas no amata Liepiņš domes sēžu zāli pameta. Tāpat turpmāk sēdē nepiedalījās kopā ar bijušo domes priekšsēdētāju no Latvijas Reģionu apvienības ievēlētais Miķelis Rēdlihs, kurš paziņoja par deputāta mandāta nolikšanu.

Rēdlihs aģentūrai LETA atklāja, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo ir atbalstījis domes darba virzienu Liepiņa vadībā, savukārt apvērsuma ierosinātājiem līdz galam neuzticoties. Vērtējot savu darbu domē, deputāts atzina, ka ir centies atbalstīt sporta jomu.

Jaunā domes priekšsēdētāja amatam tika virzīti Ozoliņš un Kažotnieks, taču Kažotnieks neuzturēja savu kandidatūru.

Par jauno domes priekšsēdētāju kļuvis Ozoliņš, kuram šis ir pirmais sasaukums domē. Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas publiskoto informāciju viņš ir absolvējis Rīgas komercskolu specialitātē "uzņēmējdarbības ekonomika" un ir SIA Dreamway vadītājs.

Ozoliņa ievēlēšanā piedalījās 12 deputāti, un viņš guvis 11 domnieku atbalstu.

Vēveris, virzot Ozoliņu amatam, pauda, ka kandidāts spēs apvienot visus kolēģus kopīgam darbam.

Jau ziņots, ka jautājumu par Liepiņa atbrīvošanu no amata ierosināja pieci domnieki.

Tāpat vēstīts, ka jau janvāra beigās, izceļoties diskusijām par nepieciešamību būvēt jaunu bērnudārzu, tikai ar vienas balss pārsvaru pieņemts Ozolnieku novada pašvaldības 2020.gada budžets.

Toreiz Liepiņš apgalvoja, ka viņam neesot informācijas, ka deputātiem, kas iepriekš atbalstījuši koalīcijas balsojumus, būtu politiska motivācija balsot pret budžetu, šādi izsakot neuzticību domes vadībai.

Savukārt domnieks Jānis Kažotnieks (LZP), kurš savulaik atbalstījis Liepiņa ievēlēšanu amatā, bet iepriekšējā sasaukumā darbojās opozīcijā, aģentūrai LETA pauda, ka nekad neesot domājis, "kas man sēž pretī, opozīcija vai koalīcija". Viņam toreiz neesot bijis domu rosināt vadības maiņu domē.

Top komentāri

Kļaviņš
K
Skan vienalga īsti latviski - Liepiņš, Ozoliņš! Lai tik tie darbi būtu godājami!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas