Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mežs un kūdra Valdgalē joprojām deg ar atklātu liesmu; dzēšanu turpinās arī naktī

Mainoties vēja virzienam, kūdras purvs un mežs Talsu novada Valdgales pagastā daudzviet joprojām deg ar atklātu liesmu, un ugunsgrēka dzēšanas darbi turpināsies arī naktī, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Viņa skaidroja, ka mainīgā vēja un kūdras degšanas īpatnību dēļ ugunsgrēka dzēšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Pēc Palkavnieces stāstītā, šodien dzēšanas darbos iesaistīts liels skaits VUGD amatpersonu, helikopters no Lietuvas bruņotajiem spēkiem, Valsts meža dienesta speciālisti, zemessargi, pašvaldības pārstāvji, kā arī vietējie iedzīvotāji, kuri palīdz ar tehniku un ūdens pievešanu.

Palkavniece uzsvēra, ka nekāda cita veida palīdzība ugunsgrēka dzēšanā pagaidām nav nepieciešama, jo tagad svarīgākais ir pareiza dzēšanas stratēģija, nevis vairāk resursu.

Kā ziņots, paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka Valdgalē dzēšanas darbi turpinās jau kopš otrdienas pievakares.

Stiprā piedūmojuma dēļ tika evakuēts blakus esošajā Ventspils novada Puzes pagastā esošais Stiklu ciems, taču šodien jau liela daļa tā iedzīvotāju atgriezās mājās pret parakstu, ka paši uzņemas atbildību par savu drošību, aģentūrai LETA pastāstīja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS). Evakuētie Stiklu internātskolas audzēkņi gan joprojām mitinās citviet un viņi tik drīz neatgriezīsies ciemā.

Pēc Mucenieka rīcībā esošās informācijas, kūdras purva un meža ugunsgrēks Valdgales pagastā neapdraud Stiklu iedzīvotājus, jo vējš ir mainījis virzienu, aizvirzot ugunsgrēka dūmus citur.

Arī Talsu novada pašvaldības policijas priekšnieks Māris Grīnvalds aģentūrai LETA uzsvēra, ka ugunsgrēks neapdraud Talsu pilsētu un tās apkārtni. Pēc viņa teiktā, neviens īpašums neesot ugunsgrēka tuvumā.

VUGD brīdina, ka dzēšanas darbi būs ilgstoši, jo kūdras ugunsgrēka specifika ir tāda, ka kūdra gruzd un deg dziļumā, turklāt lielā platībā. Līdz ar to plašā reģionā ir jūtams sadūmojums, kā arī deguma smaka.

Iedzīvotāji joprojām tiek aicināti netuvoties ugunsgrēka vietai un arī neplānot pastaigas vai, piemēram, ogošanu un sēņošanu apkārtējos mežos, kur jūtams piedūmojums, kā arī gadījumā, ja dūmu smaka jūtama māju apkārtnē, aizvērt logus un durvis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests aicina ikvienu, kurš šajā ugunsgrēkā ir saelpojies dūmus, veselības sūdzību gadījumā konsultēties ar mediķiem, zvanot pa tālruni 113 vai 66 016 001.

Top komentāri

Svetlana Oliņa
Vai nav pienācis laiks ar savām prasmēm un iespējām izpausties mūsu Dzimtenes aizstāvjiem (ar visiem "gelikopteriem" un citām uzpariktēm)? Tē, lūk, būtu reālās macību mācības, arī palīdzība!
mursmurs
m
Apmēram vēl nedēļu pamocīsies un tad sapratīs cik kūdra ir bīstama. Diez vai sanāks nodzēst līdz ziemai.Vai rudens lietavām.Žēl arī dzīvnieciņus,jo viņi nezin cik bīstams ir cilvēks ar savu neapdomību. Tagad daudziem būs ilgi jācieš un ilgi...
es no PSRS
e
Atceros kā mēs "krievos" tikām sūtīti uz līdzīgām "katastrofām". A kur tad Latvijas zaldāti,nevar katrs pa spainītim,un nodzēst...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas