Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

No amata atkāpjas Aizkraukles slimnīcas vadītāja Alīda Vāne

SIA Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne nolēmusi atkāpties no amata, par iemeslu minot kolēģu cīņu par ietekmi un spiedienu no pašvaldības, informēja pati līdzšinējā slimnīcas vadītāja.

Vāne pavēstīja, ka darbu SIA Aizkraukles slimnīcas valdes priekšsēdētājas amatā nolēmusi pārtraukt 4.martā un viņa neturpināšot strādāt Aizkrauklē.

"Tā kā jau pusgadu uz mani tiek veikts spiediens no uzņēmuma dalībnieka AS Veselības aprūpes fonds, kā arī no Aizkraukles domes priekšsēdētāja, nesaskatu iespējamību turpināt kvalitatīvi, kā līdz šim, veikt man uzticētos pienākumus SIA Aizkraukles slimnīca," pauda Vāne.

Viņa skaidroja, ka viņai tiekot pārmests par mazu peļņu un par iespējamu interešu konfliktu SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības dalības sakarā.

"Neiedziļinoties emocijās, tikai daži fakti, ko SIA Aizkraukles slimnīca ir spējusi paveikt manā vadībā. 2009.gadā uzņēmuma parādsaistības bija ap 750 000 latu. Daļu šo saistību 300 000 latu vērtībā uzņēmums sedza ar iemaksu pamatkapitālā no AS Veselības aprūpes fonds. Šobrīd uzņēmumā pietiek līdzekļu, lai norēķinātos par visiem esošajiem kredītiem un vēl paliktu naudas pārpalikums," informēja Vāne, turpinot rezumēt paveikto.

Papildus šo kreditoru parādu apmaksai 450 000 latu apmērā slimnīcā atjaunināti pamatlīdzekļi (neskaitot ERAF finansējumu) par 420 000 latu. "Tātad kopā visa slimnīcas komanda manā vadībā trīs gadu laikā ir panākusi uzņēmuma finanšu un darbības uzlabojumus 870 000 latu vērtībā, neskatoties uz to, ka valstī un īpaši veselības aprūpes sfērā šie gadi bija krīzes gadi," skaidroja Vāne.

Lai iedzīvotājiem būtu pieejamāki veselības aprūpes pakalpojumi, šo trīs gadu laikā slimnīcā atvērta aprūpes nodaļa, dienas stacionārs, atvērts un noturēts traumpunkts, izveidota rehabilitācijas nodaļa, kā arī izveidots dienests - mājas aprūpe, uzskaitīja Vāne, minot, ka, viņasprāt, galvenais sasniegums ir valsts finansējuma palielināšana ambulatorajiem pakalpojumiem, kas ir auguši šajā laikā 2,5 reizes.

"Novēlu visiem Aizkraukles novada pašvaldības uzņēmumiem tikpat labus sasniegumus, kādi bijuši Aizkraukles slimnīcai. Tāpat ceru, ka jaunais SIA Aizkraukles slimnīca valdes priekšsēdētājs(ja) turpmākajos trīs gados sasniegs ievērojami labākus gan finanšu, gan veselības aprūpes pakalpojumu daudzveidības un kvalitātes augstumus," pauda Vāne.

Kā ziņots, Aizkraukles novada pašvaldība janvārī piekrita paplašināt Aizkraukles slimnīcas valdi. Šāds lēmums tiek pamatots ar vēlmi nodrošināties pret darbinieku aizplūšanu no ārstniecības iestādes, tomēr nojaušams, ka šādi tiek meklēts risinājums konfliktam starp slimnīcas vadību un privāto akcionāru.

Aizkraukles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Silaraupa informēja, ka Aizkraukles novada dome piekritusi SIA Aizkraukles slimnīca valdes paplašināšanai no trim līdz pieciem locekļiem.

AS Veselības aprūpes fonds pieder 29% SIA Aizkraukles slimnīca kapitāldaļu, un savulaik, kļūstot par Aizkraukles novada pašvaldības partneri, tas kā savu pārstāvi slimnīcas valdē ieteica Alīdu Vāni. Laika gaitā Veselības fonda un Vānes starpā radušās nesaskaņas, tāpēc AS Veselības aprūpes fonds aicināja pašvaldību Vāni atbrīvot no amata, viņas vietā deleģējot citu pārstāvi - Juri Ābeli, kuram uzņēmējs uzticas, skaidroja Silaraupa.

Pērn novembrī dome ārkārtas sēdē noraidīja AS Veselības aprūpes fonds ierosinājumu izteikt neuzticību un atbrīvot Vāni no amata, uzskatot, ka pašvaldība tiek iejaukta divu pušu strīdā.

Tomēr, sekojot līdzi informācijai publiskajā telpā un redzot Vānes saistību ar procesiem Gulbenes un Balvu slimnīcas apvienībā, vienlaikus esot valdes priekšsēdētājai Aizkraukles slimnīcā, Aizkraukles novada deputātos radušās šaubas par savu iepriekšējo lēmumu, informēja pašvaldības pārstāve.

Papildu stimulu paplašināt valdi pašvaldībai devusi arī informācija, ka pēdējā laikā no Aizkraukles slimnīcas aizgājuši vai gatavojoties to darīt vairāki ārsti un vidējais personāls.

Pašvaldība uztraucas, ka var veidoties pretruna - tiek sakārtota slimnīcas infrastruktūra, bet darbaspēka trūkums slimnīcā var novest pie situācijas, ka Aizkrauklē netiek sniegti medicīnas pakalpojumi nepieciešamajā apjomā, tāpēc janvāra ārkārtas sēdē nolemts atbalstīt AS Veselības aprūpes fonds lūgumu paplašināt valdi, informēja Silaraupa.

Turpmāk SIA Aizkraukles slimnīcas valde bez esošajiem valdes locekļiem - Vānes, Ērika Vizuļa un Lauras Kļučinas - būs arī AS Veselības aprūpes fonds pārstāvis Ābele un slimnīcas darbinieku pārstāve Dzintra Krišjāne.

Vāne iepriekš stāstīja, ka, viņasprāt, AS Veselības aprūpes fonds iesniegums par viņas atbrīvošanu esot atriebība par to, ka viņa iesaistījās investīciju piesaistē finansiālās grūtībās nonākušajai SIA Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība, uz ko, iespējams, pretendēja arī Veselības aprūpes fonds.

Top komentāri

Heinrihsonam
H
taisni otrādi: negodīga,melīga shēmotāja
lilī
l
...ļoti žēl, ka intrigu rezultātā zaudējām spēcīgu vadītāju! Nedomāju, ka tagad kļūs labāk! Arī tās intrigantes, kas rakstīja žēlabu vēstuli Saeimai neko labāku nesaņems!
Ja
J
Pati nebūtu intrigante un mahinatore, varētu turpināt strādāt
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas