Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ogrē atvērta 1 Min. Klīnika, kur pacienti var saņemt tūlītēju ambulatoro aprūpi

Ogrē, Rīgas ielā 33, blakus lielveikalam “Rimi Hyper”, darbu uzsāk 1 Min. Klīnika, kur pacienti veselības aprūpes pakalpojumus var saņemt jau tajā pašā dienā. Klīnika strādā septiņas dienas nedēļā, arī svētku dienās, no pulksten 7.00 līdz 23.00.

1 Min. Klīnika ir pirmā ātrās pieejamības medicīnas klīnika Latvijā. Klīniku tīkls savu darbību uzsāka 2021. gada pavasarī, un šobrīd pacientiem ir pieejamas jau četras klīnikas filiāles - Ādažos, Jūrmalā, Jelgavā un tagad arī Ogrē.

“Ja cilvēkam rodas ar veselību saistītas akūtas problēmas, risinājums ir nepieciešams nekavējoties, nevis pēc dažām dienām vai pat nedēļām. Šādas iespējas Latvijā līdz šim diemžēl trūka. Nācās ilgstoši zvanīt pa tālruni, lai veiktu pierakstu, gaidīt garās rindās, un pakalpojumus bija sarežģīti saņemt ārpus mediķu ierastā darba laika,” par iemesliem, kādēļ tika radīts 1 Min. Klīniku tīkls, stāsta klīnikas dibinātāja un valdes priekšsēdētāja Ramona Mežale. 1 Min. Klīniku mērķis ir integrēties pacienta ikdienā - pakalpojumus iespējams saņemt pacientam ērtākajā laikā, arī ārpus ierastajām mediķu darba stundām un brīvdienās. Uz vizīti var ierasties jau tajā pašā dienā, iepriekš vienkārši piesakot apmeklējuma laiku klīnikas mājas lapā 1min.lv.

1 Min. Klīnikā var saņemt diagnostiku un konsultācijas akūtu, dzīvību neapdraudošu saslimšanu gadījumos. Klīnikā veic vakcināciju, var nodot laboratorijas analīzes, pārsiet un sašūt brūces, saņemt infūziju kursu, veikt elektrokardiogrammu un saņemt citus pakalpojumus. Pilnu klīnikas pakalpojumu klāstu var apskatīt mājaslapā 1min.lv. Cilvēki, kuriem ir parādījušās nelielas veselības problēmas, 1 Min. Klīnikā tās var atrisināt uzreiz. Pacienti, kas ierodas uz vizītēm klīnikā, nereti nav spējuši sazvanīt savu ģimenes ārstu, ārsts devies garākā atvaļinājumā vai atrodas pārāk tālu no faktiskās dzīvesvietas. Tāpat gadās, ka tuvākais pieraksts pieejams tikai pēc pāris dienām un cilvēki nav gatavi gaidīt, īpaši, ja runa ir par nepieciešamību ārstu apmeklēt bērnam.

“Sākoties rudens sezonai, pacienti klīnikās daudz biežāk vēršas ar sezonālām saslimšanām, it īpaši ar akūtām elpceļu infekcijas slimību pazīmēm, klepu, sāpēm kaklā, paaugstinātu temperatūru. Klīnikas mediķi sniedz konsultācijas un nosaka piemērotāko terapiju. Tāpat viņi var atvērt slimības lapu, izrakstīt ārstēšanai nepieciešamās receptes un, ja nepieciešams, pēc slimošanas epizodes beigām izsniegt nepieciešamo zīmi, lai bērns var atgriezties skolā vai bērnudārzā,” par daļu no pieejamajiem pakalpojumiem stāsta R. Mežale. Tagad šie pakalpojumi pieejami arī ogrēniešiem un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem. Turklāt Ogres novadnieka kartes īpašnieki klīnikā var saņemt 10% atlaidi konsultācijām.

Tā kā rudenī atkal varētu paaugstināties Covid-19 saslimšanu skaits, R. Mežale informē, ka 1 Min. Klīnikā ir iespējams veikt epidemioloģiski drošu Covid-19 testēšanu, kā arī saņemt pielāgoto Covid-19 vakcīnu. Pieteikties vakcinācijai var gan manavakcina.lv, gan zvanot uz klīniku.

Klīnikas filiāle Ogrē atrodas blakus “Rimi” lielveikalam. Izvēloties atrašanās vietas klīnikām, svarīgākais ir, lai pacientiem tās ir ērti sasniedzamas pa ceļam no un uz darbu vai mājām, kā arī vienmēr ir pieejama bezmaksas autostāvvieta. Līdz vizītes sākumam pacients var gaidīt arī savā auto un var doties saņemt pakalpojumu, tiklīdz uz ekrāna klīnikas ārpusē ierauga savu pieraksta kodu.

“Mēs veidojām 1 Min. Klīniku, lai tā veselības aprūpes jomā darbotos kā drošības spilvens visai ģimenei. Rūpes par veselību ir viena no tām lietām, ko atlikt nedrīkst,” uzskata Mežale. Klīnikas dibinātāja uzsver: “Ja saslimst tuvinieks, arī, ja tas notiek vēlā vakara stundā, palīdzību var meklēt pie 1 Min. Klīnikas mediķiem, un tā vienmēr tiks sniegta.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas