Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Oktobrī Siguldā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi pieaugs par 18,5%

No 1.oktobra Siguldā ūdenssaimniecības pakalpojumiem būs jāmaksā 2,43 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un tas ir par 18,5% vairāk nekā pašreiz, informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāve.

SPRK 22.augustā apstiprināja jaunus SIA Salvatos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No 1.oktobra ūdensapgādes pakalpojumu tarifs Siguldas novadā būs 1,05 eiro par kubikmetru bez PVN, savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,38 eiro par kubikmetru bez PVN. Izvērtēšanas gaitā kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs samazināts par 0,04 eiro, salīdzinot ar sākotnēji iesniegto projektu.

Jaunie ūdenssaimniecības tarifi kopumā ir par 18,5% augstāki nekā pašreiz spēkā esošie, kas regulatorā tika apstiprināti 2014.gadā.

"Kopumā ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksām Latvijā ir tendence pieaugt - komersanti veic ieguldījumus sistēmu pilnveidošanā, kas vērtējams pozitīvi. Tādejādi tiek uzlabota pakalpojuma kvalitāte un pieejamība, samazināti vides piesārņojuma riski. Tas, protams, prasa ievērojamus finanšu līdzekļus. Arī valstī kopumā pieaug izmaksas, kas ietekmē arī ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas, piemēram, vidējā alga, elektroenerģijas izmaksas, degvielas izmaksas un nodokļi," kopējās tendences valstī skaidroja SPRK Ūdenssaimniecības un atkritumu apglabāšanas pakalpojumu departamenta direktore Agnese Kozlovska.

Saltavots 15.aprīlī SPRK iesniedza ūdensapgādes pakalpojumu tarifa projektu 1,10 eiro par kubikmetru bez PVN un kanalizācijas pakalpojumu tarifa projektu 1,37 eiro par kubikmetru bez PVN apmērā. Regulators, veicot tarifu projekta izvērtējamu, uzņēmumam lūdza iesniegt papildu informāciju un skaidrojumus. Saltavots iesniedza tarifu veidojošo izmaksu pamatojošus dokumentus un precizējumus. Kā rezultātā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs tika aprēķināts 1,05 eiro par kubikmetru bez PVN un kanalizācijas pakalpojumu tarifa projekts - 1,38 eiro par kubikmetru bez PVN.

SPRK, izvērtējot projektu un to veidojošo izmaksu pamatojumu, secinājis, ka jaunais tarifs ir pamatots un aprēķināts tādā apmērā, lai segtu Saltavots ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksas. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu vai atcelt šo lēmumu.

Saltavots dibināts 1992.gadā un tā pamatkapitāls ir 3,014 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 1,334 miljoni eiro un peļņa bija 133 591 eiro. Saltavots pieder Siguldas novada domei.

Top komentāri

Siguldā
S
arī ir viens no augstākajiem siltuma tarifiem LV. Kā izteicās bijušais mērs, pilsēta nav domāta nabagiem.
Sigulda
S
Saltavota darbinieki smok par minimālo algu, tarifi it kā ūdeni vestu no Norvēģijas kalnu strautiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas