Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Otro dienu turpina dzēst kūdras un meža ugunsgrēku Valdgales pagastā; divi ugunsdzēsēji cietuši

Jau otro dienu jeb 36 stundas turpina dzēst kūdras un meža ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, lai gan ugunsgrēka izplatība vairākās vietās ir daļēji ierobežota un intensīvi tiek turpināts darbs ugunsgrēka izplatības ierobežošanai, joprojām ir vietas, kur liesmas izplatās, aģentūru LETA informēja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Vakar vakarā, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) rīcībā un hospitalizēts tālākai apskatei. Savukārt šonakt pie mediķiem vērsās vēl viens ugunsdzēsējs, kuram tika sniegta pirmā palīdzība, un glābējs varēja turpināt darbu.

Palkavniece stāstīja, ka naktī ik pa laikam degšana notika gan ar atklātu liesmu un intensīvu degšanu, gan vietām tikai ar gruzdēšanu. Ugunsdzēsēju glābēju tehnika ir izvietota principā visapkārt perimetram, lai nepieļautu ugunsgrēka tālāko izplatību.

Šobrīd uz vietas strādā vairāk nekā 50 ugunsdzēsēji glābēji un lai novērtētu situāciju no gaisa, šorīt notikuma vietā Valsts robežsardzes helikopters ar VUGD amatpersonu apsekos situāciju no augšas.

Palkavniece tāpat atgādināja, ka ņemot vērā sauso laiku un ugunsbīstamību mežos, mežu ugunsgrēki ir ļoti neprognozējami un bīstami - to apliecina arī šis ugunsgrēks, tādēļ iedzīvotājiem īpaši tiek atgādināts neriskēt ar savu veselību un netuvoties piedūmotajām vietām.

"Tos iedzīvotājus, kuri jūt un redz dūmus, aicinām nesatraukties. Primāri aicinām iedzīvotājus netuvoties ugunsgrēka vietai un arī neplānot pastaigas, piemēram, ogošanu un sēņošanu apkārtējos mežos, kur jūtams piedūmojums, kā arī gadījumā, ja tas jūtams māju apkārtnē, aiztaisīt ciet logus un durvis," sacīja Palkavniece.

Jau ziņots, ka ugunsgrēka dzēšanas darbos, kas turpinās kopš otrdienas vakara, ir iesaistīti VUGD ugunsdzēsēji, Valsts meža dienests (VMD) un divi Nacionālo bruņoto spēku helikopteri. Tāpat trešdienas pēcpusdienā pieprasīta palīdzība no Lietuvas, lūdzot piesaistīt tās bruņoto spēku helikopteri. Palīdzību sniedz arī "Latvijas Valsts meži".

Kopējā degšanas platība pārsniedz 100 hektārus. Dzēšanas darbus apgrūtina sausums un lielais vējš. Dūmi izplatās arī uz blakus novadiem.

No blakus esošā Ventspils novada Stiklu ciema lielā piedūmojuma dēļ trešdien evakuēti vismaz 70 iedzīvotāji, bet aptuveni 50 cilvēki atteikušies pamest mājas, iepriekš apliecināja VUGD pārstāve.

Turpinoties ugunsgrēka dzēšanai, jaunas iedzīvotāju evakuācijas pagaidām nav nepieciešamas, pēc novadu civilās aizsardzības komisijas sēdēm aģentūrai LETA apliecināja Talsu novada un Ventspils novada pārstāvji.

Vaicāts, vai ir vēl kādas riska zonas, kur varētu būt nepieciešama evakuācija, VUGD priekšnieka vietnieks, pulkvedis Ints Sēlis intervijā raidījumam "LNT ziņas" trešdienas vakarā skaidroja, ka ir veikts monitorings un tuvumā šādu vietu nav. Tomēr, ja radīsies jauns apdraudējums, iedzīvotāji tiks informēti un norisināsies visas nepieciešamās darbības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas